Třešňový moučník z remosky
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 100 g polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, malá špetka soli, 80 g změklého másla, 130 g cukru krupice, 2 vejce, 2 lžičky vanilkového extraktu, 130 g řeckého jogurtu, 200 g třešní; * POLEVA: 40 g plátků mandlí, 2 lžičky cukru krupice, 1 lžíce rozpuštěného másla; * GLAZURA: 2 vrchovaté lžíce moučkového cukru, ½ lžičky vanilkového extraktu, 1 lžíce mléka
Postup přípravy
Rozpis je pro formu o objemu 1,2 l (tady konkrétně je forma Silikomart Saturn), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Třešně vypeckovat a pokrájet na poloviny…
Ovocný z remosky
Potřebné ingredience
200 g cukru, 3 vejce,100 g hladké mouky, 50 g špaldové mouky, 50 g mandlové mouky, 1-2 lžičky vanilkového extraktu, 50 g másla, 100 g podmáslí, ½ balíčku prášku do pečiva, 100-150 g drobného ovoce (borůvky, rybíz, maliny, ostružiny...), moučkový cukr na posypání
Postup přípravy
Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Raggio), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Vejce + cukr vyšlehat do pěny.
Přidat…
Nepečená smetanová pochoutka
Potřebné ingredience
Krém: 250 g polotučného tvarohu ve vaničce, 200 g zakysané smetany, 250 ml smetany 33 %, cukr moučka dle chuti, 4 želatinové plátky. Dále: 1 balení cukrářských piškotů, 50 g hořké čokolády, trochu mléka (nebo rumu), asi 5 jahod.
Postup přípravy
Formu na biskupský chlebíček vyložíme papírem na pečení (nejdřív ustřihneme 2 proužky papíru na krátké strany, pak vyložíme delší strany spolu se dnem formy).
Tvaroh,…
Celozrnný perník
Potřebné ingredience
3 vejce, 50g oleje, 100g cukru, 1/2 PP, skořice, perníkové koření, 150g celozrnné pšeničné mouky, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu, 75g mléka. Poleva: citrónová šťáva, cukr moučka
Postup přípravy
Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme olej. Poté přimícháme mouku s kořením, PP a kakaem. Nakonec vmícháme sníh. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 30min. Po vychladnutí…
Krtkův dort
Potřebné ingredience
3 vejce, 3 lžíce kakaa, 200g oleje, 200 - 220g mléka, 1 PP, sůl, 320g hladké mouky, 100-120g cukru. Náplň: 250g mascarpone, 1 tvaroh, 1 zakysaná smetana, 1 šlehačka, cukr dle chuti, 50g hořké čokolády nasekané nadrobno, 3 banány
Postup přípravy
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme mléko a olej. Mouku smíchanou s kakaem a PP zamícháme na střídačku se sněhem (ušlehaným se zbytkem cukru) do žloutkové směsi. Dno formy…
JEMNÝ KOLÁČ S JAHODAMI A TVAROHOVOU NÁPLNÍ
Potřebné ingredience
Suroviny-těsto: 2 čtvrtlitrové hrnky polohrubé mouky, ¾ sáčku kypřícího prášku (kupuji ve zdravé výživě), 1 necelý hrnek jemného krystalového cukru, 1 hrnek mléka, ½ sáčku vanilkového cukru, 2 celá vejce, ½ hrnku slunečnicového oleje. Suroviny-tvarohová náplň: 250 g tvarohu, ½ sáčku vanilkového pudinku, ½ sáčku vanilkového cukru, 1/3 hrnku moučkového cukru, 1 celé vejce, 1-2 lžíce mléka strouhaná citronová kůra. Suroviny-drobenka: 3 plátky chladného másla, 3 polévkové lžíce moučkového cukru, 3 polévkové lžíce polohrubé mouky, ¼ sáčku kypřícího prášku. Ostatní suroviny: 500 g čerstvých jahod nebo jiné sezónní ovoce ( švestky, borůvky, meruňky, ostružiny, broskve…)
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme tvarohovou směs smícháním všech předepsaných surovin na náplň.
Na těsto vyšleháme v misce vejce s oběma cukry, olejem, postupně přidáme mléko a mouku…
Osvěžující borůvkový dort
Potřebné ingredience
Korpus: 200 g Be Be sušenek (směs kakaové a celozrnné), 100 g másla, 2 PL mléka. Náplň: 500 g bílého jogurtu, 250 g tvarohu ve vaničce, 5 PL cukru moučka, 250 ml smetany 33 %, 1 sáček jemně mleté želatiny Dr. Oetker (20 g), 4 PL vody, 85 g lesních borůvek (dala jsem mražené), 2 PL cukru, 2 PL vody. Dále: několik jahod, 1 čiré dortové želé, 2 PL cukru.
Postup přípravy
Boky dortové formy průměr 24 cm vyložíme potravinovou fólií a na dno přivřeme papír na pečení.
Sušenky rozdrtíme, smícháme s rozpuštěným máslem a přidáme mléko nebo rum. Směs…
Mrkvové řezy se šlehačkou
Potřebné ingredience
Korpus: 3 vejce, 200 ml oleje, 330 g jemně nastrouhané mrkve, hrst rozinek, 350 g polohrubé mouky, 230 g cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 1 lžička skořice, špetka soli. Poleva: 100 ml 33% smetany, 100 g hořké čokolády. Dále: hrst nasekaných ořechů, 100-150 ml 33% smetany.
Postup přípravy
Vejce, olej, mrkev a rozinky smícháme, přisypeme směs suchých surovin a dobře promícháme. Těsto natřeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem a posypeme nasekanými ořechy. Pečeme v…
Ořechové řezy z listového těsta
Potřebné ingredience
Náplň: 250 ml mléka, 100 g cukru, 100 g medu, 250 g mletých ořechů, 85 g piškotových drobečků. Dále: 1 balíček listového těsta 500 g, cukr moučka na posypání.
Postup přípravy
Těsto necháme asi hodinu při pokojové teplotě změknout.
Mléko s cukrem a medem přivedeme k varu, odstavíme, vmícháme namleté ořechy a nadrcené piškoty. Náplň necháme…
Velká snídaňová palačinka z remosky
Potřebné ingredience
80 g hladké mouky (pšeničné, špaldové...), 2 lžíce cukru krupice (nejlépe třtinový), 120 g mléka, 2 vejce, 1-2 lžičky vanilkového extraktu nebo vanilkové pasty, ½ lžičky skořice, špetka soli, 200 g borůvek (čerstvé nebo mražené), 1-2 lžíce rozpuštěného másla na vymazání formy, moučkový cukr na závěrečné poprášení, sirup (javorový, čekankový...) nebo med na dochucení na talíři
Postup přípravy
Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29cm), v silikonové dortové formě o průměru 26 cm.
Fomu vymazat máslem.
V míse prošlehat vejce + mléko + cukr +…