OVOCE
Zobrazit více...
Ovocný čaj
Potřebné ingredience
Různé slupky z ovoce, nebo i kousky ovoce - rybízové, jablečné, hruškové, meruňkové, broskvové, švestkové, maliny, borůvky, ostružiny, třešně, velké rozdrcené šípky z jablíčkové růže bez vnitřku.
Postup přípravy
Slupky nebo i kousky jablek, hrušek, meruněk, malin, borůvek, se usuší. Potom se trocha směsi zaleje vařící vodou, nechá vyluhovat a je z toho osvěžující čaj. Na barvu jsou…
OVOCE
Zobrazit více...
trnkový likér
Potřebné ingredience
2 litry trnek přešlých mrazem, 2 litry vody, 1 kilo cukru, 2 dcl rumu, 2 dcl griotky
Postup přípravy
trnky opláchneme a dáme do misky, zalejeme vařící vodou uzavřeme a necháme schladnout při pokojové teplotě, když schladnou, rozmačkáme štouchadlem na brambory a uložíme na 3-5 dní…