Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Brusinky z rybízu

Brusinky z rybízu

Potřebné ingredience

1 kg rybízu a 3/4 kg cukru

Postup přípravy

rybíz s cukrem promíchat a nechat 24 hodin stát. Pak vaříme 8 minut, horké nalejeme do skleniček a zavíčkujeme. Skleničky dáme dnem vzhůru. Jsou výborné ke svíčkové :o)

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Utopenci se zelím

Utopenci se zelím

Potřebné ingredience

špekáčky, chilli koření, cibule, kysané zelí
Nálev: 1/2 l octa, 1/4 l vody, 20 x cukerin, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky celého pepře, 4 bobkové listy, 1 lžička soli

Postup přípravy

Špekáčky podélně nařízneme,opepříme, přidáme chilli dle chuti a vložíme cibuli. Do 4 litrové lahve prokládáme vrstvu zelí vrstvu cibule a špekáčky. Nakonec přidáme feferonku. Vše…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Utopenci v pivnim nalevu

Utopenci v pivnim nalevu

Potřebné ingredience

1 flaska cerneho piva, burty, bobkovy list, chili, cibule, pepr, sul

Postup přípravy

Nalev vytvorime povarenim cerneho piva s korenim. Cibuli nakrajime na kolecka. Burty rozriznemea vlozime do nich trochu koreni, bobkovy list, cibuli. Burt spojime spejli. V nalevu…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Utopenci s feferonkou

Utopenci s feferonkou

Potřebné ingredience

1,5 kg oloupaných špekáčků,
2 feferonky,
2 velké cibule,
5 kuliček pepře,
5 kuliček nového koření,
5 bobkových listů,
3 dl octa,
1 lžička soli,
horčičné semínko,
1,5 litru vody

Postup přípravy

Z vody, octa, na plátky nakrájené cibule a koření připravíme nálev. Necháme přejít varem a vychladíme.

Špekáčky spolu s feferonkami naskládáme do kameninové nebo skleněné…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Utopenci ala Jamajka

Utopenci ala Jamajka

Potřebné ingredience

1,5 kg buřtů, hodně cibule, 1,5 litru octa, 1 lžíce Deka (přípavek na zavařování kyselých okurek), pepř, červená paprika sladká (i pálivá), feferonky (nepovinně)

Postup přípravy

Dáme svařit 0,5-1 litr vody s Dekem. Ve chvíli, kdy se voda vaří přilejeme ocet, vypneme a necháme vychladnout. Pozor, když budete vařit vodu dohromady i s octem, tak to hrozně…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Pikantní utopenci

Pikantní utopenci

Potřebné ingredience

nakrájené špekáčky nebo kabanos,
nakrájená cibule na kolečka,
15 lžic vody,
5 lžic octa,
4 lžíce worcesteru,
4 lžíce oleje,
2 lžíce hořčice,
1 bobkový list,
mletý pepř,
2 kuličky nového koření,
chilli koření,
sůl,
4 lžíce kečupu

Postup přípravy

Do sklenice narovnáme na kolečka nakrájenou uzeninu, prokládáme na kolečka nakrájenou cibuli.

Smícháme 15 lžic vody, 5 lžic octa, 4 lžíce worcesteru, 4 lžíce oleje, 2 lžíce…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Domácí utopenci

Domácí utopenci

Potřebné ingredience

1 balíček Deka (přípravek k nakládání okurek a zeleniny),
porcelánový či kameninový hrnec o obsahu něco přes 2 litry (případně skleněná třílitrová láhev),
1,5 l vody,
0,5 l octa,
400-500 g cibule,
20 špekáčků (což je něco přes kilo, ale nálev stačí do 2 kg),
6 kuliček nového koření,
3 bobkové listy,
1 lžíce moučkového cukru (nebo 2-4 pecičky umělého sladidla),
může být 4-6 menších plátků křenu a 1/2 feferonky - když děláme pro rodinu, nedáváme.

Postup přípravy

Svaříme vodu s octem, vsypeme celý (nikdy nedělit na několik nálevů!) obsah 100 g balíčku Deka, povaříme asi 4 minuty a necháme chladnout. Špekáčky obupáme, rozkrojíme napůl, ale…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Beanovi utopenci

Beanovi utopenci

Potřebné ingredience

Materiál: buřty či špekáčky 20 ks, cibule (mnoho), sklenice steril. papriky, sklenice dlouhých feferonek, sklenice kulatých feferonek, sklenice kyselých okurek, 1 l octa, 1 l vody, sklenice od okurek 3 litry, pepř bílý mletý.

Koření a pochutiny nutné: cukr 4 lžičky, sůl 2 lžičky, pepř celý 10 kuliček, nové koření 4 kuličky, bobkový list 10 kousků, hřebíček 4 ks, feferonky kulaté extra pálivé 8 ks.

Koření a pochutiny doporučené: jalovec 4 ks, anýz-fenykl-tymián-libeček – špetku, 1 lžička mletého pepře, 1 lžička oleje.

Postup přípravy

Příprava nálevu: ocet smícháme s vodou, přidáme všechny pochutiny a koření (mimo kulatých feferonek) a uvedeme do varu. Vaříme 5 minut (dost to smrdí). Poté vhodíme 2 rozpůlené…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Domácí lečo s cuketou

Domácí lečo s cuketou

Potřebné ingredience

300 g cukety,
2 lžíce oleje,
1 cibule,
2 stroužky česneku,
2 rajčata,
2 papriky,
lžíce kečupu,
sůl

Postup přípravy

Zeleninu si připravíme.
Cuketu oloupeme, zbavíme pecek a měkkého prostředku a nastrouháme na hrubém struhadle.
Cibuli nakrájíme na kostičky.
Rajčata a papriky nakrájíme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Červená řepa se zelím a křenem

Červená řepa se zelím a křenem

Potřebné ingredience

1 kg červené řepy, 20 dkg cibule, 1 kg bílého zelí, křen (podle chuti), 1/4 l octa, 20 dkg cukru, 2 lžíce soli, 1/2 l vody

Postup přípravy

1. Řepu si uvaříme den předem a studenou jí oloupeme a sestrouháme.

2. Zelí zbavíme košťálu, nakrouháme na nudličky a cibuli nakrájíme nadrobno.

3. Z octu, cukru,…

Zobrazit více...

Kategorie