Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Chuťovky

Přidat recept
CHUŤOVKY
Müsli pečené v troubě

Müsli pečené v troubě

Potřebné ingredience

500 g jemných ovesných vloček, 140 g kokosu, 100 g slunečnicových semínek, 100 g mandlových plátků, 90 g nasekaných lískových oříšků, 100 g nasekaných vlašáků, 1 konzerva Salka, 75 g rozinek, 100 g nasekané čokolády.

Postup přípravy

Na vysoký plech 30x40 cm nasypeme 1 sáček ovesných vloček, přidáme to, co máme doma nebo co máme rádi kromě rozinek a čokolády, vše promícháme se Salkem. Vložíme do předehřáté…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Toasty se šunkovou majonézou

Toasty se šunkovou majonézou

Potřebné ingredience

Toustový chléb (požívám celozrnný),4 vejce uvařená na tvrdo,2 vejce syrová,150 g šunky nakrájené na nudličky,150 g majonézy, 1 kapie,olej,sůl,petrželka,kdo má rád olivy může zdobit olivou

Postup přípravy

Krajíčky toustového chleba namočíme v rozšlehaných vejcích a osmažíme na oleji -necháme okapat na ubrousku.Na vychladlé položíme půlku vařeného vejce a přelijeme majonézou ,kterou…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Jednohubky

Jednohubky

Potřebné ingredience

Pečivo, celer, gervais (nebo lucina nebo recky jogurt...), citron, sul, bily pepr, rajcata, cibulka, majoneza

Postup přípravy

Celerová pomazanka- uvaříme celer ( max 15 min), vychladly nastrouhat na jemno, osolit, opeprit, přidat trochu stavy z citronu, přidáme v lehké variantě jogurt, v obyčejné…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Kváskové krekry

Kváskové krekry

Potřebné ingredience

125g špaldové mouky, 40g olivového oleje, 250g kvasu (z odebírání při oživování kvásku), 4 - 5g soli, 20g chia semínek, 20g lněného semínka, event. trochu vody

Postup přípravy

Vše zpracujeme v robotu, když se těsto nechce umíchat, přidáme trochu vody. Vyválíme co nejtenčí placku a nakrájíme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170-180°C asi 20-30min. - do…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Semínkové krekry

Semínkové krekry

Potřebné ingredience

160g slunečnice, 40g lněného semínka (mix hnědé a zlaté), 80g chia semínek, 40g sezamu, 100g dýňových semínek, 4-6g soli, 360g vody

Postup přípravy

Smícháme semínka a sůl, přilijeme vodu, zamícháme a necháme 30min. stát. Poté gumovou stěrkou rozetřeme na plech (na pečící papír) a pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C asi 15min.…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Potřebné ingredience

200g medvědího česneku, 250ml olivového oleje, 100g strouhaných mandlí(piniových oříšků, kešu, vlašáky...),125g strouhaného parmazánu, lžička soli

Postup přípravy

Oprané a osušené listy česneku rozemeleme v oleji se solí a pak už jen přidáme ostatní suroviny, buď jen smícháme, nebo ještě pomeleme dohromady.
Z tohoto množství mi vyšly 4…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Špenátová roláda

Špenátová roláda

Potřebné ingredience

400g špenátu-okapaného, 5 vajec, 1 lžíce lučiny, 3 lžíce polohrubé mouky, pepř, sůl, 2 stroužky česneku Náplň: 1x tvaroh vanička, 1x pomazánkové máslo, lžičky mleté papriky, pepř, sůl=vyšlehat

Postup přípravy

Vyšleháme dotuha bílky se špetkou soli. V jiné míse vymícháme špenát se žloutky, utřeným česnekem, pepřem, solí a moukou. Pak spojíme s bílky a těsto upečeme. Potřeme náplní a…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Špaldové krekry s vínem

Špaldové krekry s vínem

Potřebné ingredience

100g bílého vína, 50g řeckého jogurtu, 25g měkkého másla, 250g špaldové celozrnné mouky, asi lžička soli (cca 5-7g). Semínka na posypání.

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, vyválíme a buď vykrájíme tvary nebo rádýlkem nařežeme na tyčinky. Potřeme vodou a ev. posypeme semínky, která přitiskneme. Pečeme na 170°C asi 25-30min.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Tuňákové pyramidky z Knäckebrotu

Tuňákové pyramidky z Knäckebrotu

Potřebné ingredience

4 plátky Knäckebrotu žitného s vlákninou, 185 gramů kvalitního tuňáka v oleji, 1 lžička citronové šťávy, 200 gramů čerstvé zeleniny (mrkev, řapíkatý celer, okurka, lusky), sůl, čerstvě mletý pepř, čerstvé bylinky dle chuti

Postup přípravy

Kvalitní konzervu tuňáka v oleji rozmixujeme s lžičkou citronové šťávy na jemnou hladkou pastu, osolíme a okořeníme podle vlastní chuti čerstvými bylinkami. Tuňákovou pastu mažeme…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Free style jednohubky s lososem a smetanovou pomazánkou

Free style jednohubky s lososem a smetanovou pomazánkou

Potřebné ingredience

2 balení Free style s příchutí kopru, 150 gramů čerstvého sýra tipu žervé, čerstvý kopr, 1 citron, kapary, uzený losos, pepř, sůl

Postup přípravy

V menší misce smícháme čerstvý sýr, přidáme najemno nasekaný kopr podle chuti, 1 lžičku citronové šťávy, osolíme a opepříme. Všechny suroviny pečlivě promícháme a v silnější…

Zobrazit více...

Kategorie