Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zeleninová jídla

Přidat recept
ZELENINOVÁ JÍDLA
KAPUSTOVÝ PREJT

KAPUSTOVÝ PREJT

Potřebné ingredience

1 KAPUSTA,250g mletého masa,1 cibule, kousek slaniny,4 stroužky česneku,1 namočená a vymačkaná houska,sádlo, majoránka, pepř a sůl

Postup přípravy

kapustu nakrájíme na nudličky a podusíma na trošce sádla jen tak aby změkla.maso promícháme s nakrájenou cibulí,slaninou, utřeným česnekem, houskou, vejcem, kořením a přídáme…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zeleninová špecialita

Zeleninová špecialita

Potřebné ingredience

pre 2 osoby: 1väčšia cibuľa, 4 diétne párky (prípadne 3špekačky, alebo diétny salám), 4 papriky, 4 rajčiny, 2 rožky, 2 strúčiky cesnaku, kečup, korenie, soľ, mletá červená paprika sladká,

Postup přípravy

Cibuľu posmažíme na oleji, pridáme pokrájané párky a znovu posmažíme. Ďalej pridáme na kocky pokrájané rajčiny a papriku, trošku vody a chvíľku podusíme. Potom pridáme kečup,…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Cukety na řecký způsob

Cukety na řecký způsob

Potřebné ingredience

1 cibule,2střední cukety,2stroužky česneku,sůl,olej,koření na mletá masa,25dkg mletého masa,15dkg nivy,rajčata,papriky,sýr eidam,nejlépe plátky.

Postup přípravy

Cuketu oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 0,5cm.Jednotlivé plátky osolíme,aby cuketa pustila vodu.Poté kolečka potřeme troškou prolisovaného česneku.
Na lžíci oleje…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Domácí kečup    ITALSKÝ

Domácí kečup ITALSKÝ

Potřebné ingredience

3kg rajčat , 30dkg cibule , 6 stroužku česneku , 2 velké lžíce hrozinek , 5 kousků hřebíčku , 3 kusy nového koření , 1/8l octa , 1 lžíce soli , 1/2 lžičky pepře , /1/2 lžičky pálivé papriky - já ndávám kůli dětem / 1/2 lžičky sladké papriky , 20 dkg cukru , přípravek na kozervaci

Postup přípravy

Musím se s Vámi podělit - je to úžasná věc pro velkeé jedlíky kečupu jako je naše rodina :o)) Tento recept získala moje maminka před 15ti lety v Itálii od místní paní a je úžasý …

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
*ĎÁBELSKÁ SMĚS NA TOUSTY-***Z CUKETY***

*ĎÁBELSKÁ SMĚS NA TOUSTY-***Z CUKETY***

Potřebné ingredience

recept je na 1,5kg cukety,upravte si podle množství*** 1,5kg cukety 1sojová omáčka(používám od vitany) 20 stroužků česneku 4 cibule sůl pepř 6 lžic oleje 3 lžičky pálivé papriky 1-2 lžičky mletého zázvoru(může být i nastrouhaný čerstvý,toho stačí 1lžička) 1 kečup

Postup přípravy

Cuketu oloupeme,nastrouháme nahrubo,nebo nakrájíme na maličké kostičky*
Cibuli oloupeme,nakrájíme najemno a osmažíme spolu s cuketou*
Doporučuju dát do většího hrnce!

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Brokolice zapečená se žampiony

Brokolice zapečená se žampiony

Potřebné ingredience

200 g brokolice, 150 g žampionů, 2-3 vejce, 50 g strouhaného eidamu, sůl, kmín

Postup přípravy

Brokolici rozebereme na růžičky a chvíli povaříme. Nakrájené žampiony orestujeme na oleji na pánvi. Přidáme najemno nakrájenou brokolici, osolíme a okmínujeme. Chvíli dusíme.…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Brambory zapečené se zeleninou v alobalu

Brambory zapečené se zeleninou v alobalu

Potřebné ingredience

1,5 kg syrových brambor nakrájených na drobné kostičky, 350 g mražené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice), cibule a pár kyselých okurek – vše nakrájené na drobné kostičky, klobása nakrájená také na kostičky (může a nemusí být pár plátků anglické slaniny rovněž na kostičky), sůl, pepř, olej, alobal

Postup přípravy

Všechny nadrobno nakrájené suroviny smícháme ve velké míse, osolíme a mírně opepříme. Alobal nastříháme na půlmetrové kusy, každý uprostřed potřeme lehce olejem a klademe porce…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zapečený hermelín s květákem pro regiment

Zapečený hermelín s květákem pro regiment

Potřebné ingredience

Suroviny pro 10 porcí: Sedlčanský Hermelín 5 ks (nebo Sedlčanský Hermelínek 6 ks, Král Sýrů Hermelín 4 ks, Král Sýrů Hermadur 4 ks), květák 1 kg, měkký salám 400 g, máslo 150 g, cibule, pažitka, paprika 5 ks, smetana 4 dl, vejce 3 ks, sůl a pepř podle chuti

Postup přípravy

Uvařený květák nakrájíme na menší kousky, promícháme s drobně pokrájeným salámem, Hermelínem. Pokud máte rádi aromatičtější sýry s lahodnou konzistencí doporučujeme použít Král…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Indické květákové kari s hráškem

Indické květákové kari s hráškem

Potřebné ingredience

3 lžíce rostlinného oleje nebo másla, nejlépe přepuštěného , 3 lžíce žluté kari pasty , 1 lžičku drceného kmínu, 500g květáku, propláchnutého a rozebraného na drobné růžičky , šálek čerstvého nebo zmraženého hrášku , sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy

Ve větším silnostěnném kastrolu rozehřejte olej a minutu na něm za stálého míchání smažte kari pastu. Přisypte kmín a květák. Promíchejte, aby se růžičky pěkně obalily kořením.

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Květák zapečený s paprikou, slaninou a smetanou

Květák zapečený s paprikou, slaninou a smetanou

Potřebné ingredience

1 velký květák , 6 plátků anglické slaniny , 200g červených paprik naložených v oleji , 200ml zakysané smetany, 180g strouhaného sýra typu čedar nebo gouda , sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy

1. Květák rozdělte na růžice a vařte sedm minut ve větším hrnci v osolené vodě, aby zkřehl, ale nerozvařil se. Pak růžice sceďte a rozložte do zapékací formy. Ještě jemně osolte a…

Zobrazit více...

Kategorie