Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
COPANKY Z BUČKU

COPANKY Z BUČKU

Potřebné ingredience

BUČEK BEZ KOSTI A KOŘENI PODLE SEBE,

Postup přípravy

BUČEK NAKRAJET NA PLATKY A TEN PLATEK ROZŘIZNOUT NA 3 PASKY ALE NE AŽ DO KONCE OKORENIME A SMOTAME DO COPANKU DAME DO PEKAČE SE SADLEN A TROSKU VODY DAME PECT A PODLIVAME

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová kýta po uhersku-děkuji Bohule

Vepřová kýta po uhersku-děkuji Bohule

Potřebné ingredience

Suroviny: 4 plátky vepřové kýty 100g anglické slaniny 1 cibule 2 mrkve 1 petržel kousek celeru červená paprika 3 kuličky nového koření 3 rajčata 2 menší brambory sádlo 1KL cukru snítka rozmarýnu lžíce hladké mouky masový vývar (bujon)

Postup přípravy

Postup
Maso omyjeme, odblaníme a osušíme. Plátky masa osolíme, opepříme a obalíme v červené paprice . Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, opečeme na sádle, přidáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na česneku se slaninou

Vepřové na česneku se slaninou

Potřebné ingredience

vepřová plec/kýta,olej,1 cibule,asi 5-6 stroužků česneku,lžíce sladké papriky,asi 10 dkg anglické /já měla dnes královskou slaninu/ ,sůl,pepř,vývar / voda,hladká mouka

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky.Na olej dáme slaninu,na kostičky,přidáme najemno nasekanou cibuli a opečeme dohněda.Pak vložíme maso,které za stálého míchání opečeme doběla.Přidáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapékané vepřové maso se žampiony a šlehačkou

Zapékané vepřové maso se žampiony a šlehačkou

Potřebné ingredience

Vepřová pečeně nebo kotlety 2-3 cibule 1/4 porku olej brambory strouhaná gouda nebo jiný tvrdý sýr na strouhání sterilované žampiony s nálevem šlehačka 33%

Postup přípravy

Do zapékací mísy dáme trochu oleje,na dno poklademe cibuli na proužky,na cibuli dáme osolené a opepřené plátky masa,na maso rozložíme žampiony a zalijeme šťávou ze žampionů,na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový perkelt-děkuji Pepovi

Vepřový perkelt-děkuji Pepovi

Potřebné ingredience

Ingredience •500g libového vepřového masa •4 rajčata •2 lžíce hl. mouky •1 stroužek česneku •3 cibule •5 lžic oleje nebo tuku •1 lžíce papriky •sůl •kmín

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky, jemně nakrájenou cibuli osmažíme v rozpáleném tuku dozlatova, zasypeme paprikou a přidáme trochu vody. Až se voda vyvaří, přidáme maso, sůl, kmín a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bravčová pochúťka

Bravčová pochúťka

Potřebné ingredience

500g bravčového mäsa, 1 menšia cibuľa,1 malá lyžička papriky mletej, 1 veľká lyžica kečupu, 1 malá lyžička horčice, 1 malá lyžička vegety, 2 bobkové listy, 1/2 lyžičky majoránu, soľ, korenie, 100 ml smotany(môže byť aj na varenie) 2 lyžice hladkej múky, olej

Postup přípravy

Na oleji speníme cibuľku. Mäso narežeme na plátky (rezance) a popražíme. Prisypeme papriku podlejeme pohárom vody, pridáme kečup, horčicu, vegetu, bobkoví list, majorán, soľ,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Plněný vepřový mls-DĚKUJI HANCE

Plněný vepřový mls-DĚKUJI HANCE

Potřebné ingredience

4 řízky z vepřové kýty 250 g žampionů 80 g řapíkatého celeru 80 g oloupaných mandlí 1 lžíce másla mletý černý pepř koriandr sůl 1 kg brambor rozmarýn 150 g uzené slaniny 70 g oleje

Postup přípravy

PŘÍPRAVA:



Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Nakrájené žampióny, kostečky celeru a nasekané mandle orestujeme na másle. Osolíme, ochutíme koriandrem a necháme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
UTOPENCI

UTOPENCI

Potřebné ingredience

◾20 špekáčků ◾cibule dle potřeby ◾ 0,75 l octa ◾0,75 l vody ◾1 KL bílého pepře ◾4 KL cukru ◾ 2 KL soli ◾ 10 kuliček celého pepře ◾4 kuličky nového koření ◾ bobkový list 10 kousků ◾4 ks hřebíčku ◾8 ks feferonek, nebo dle chuti ◾4 ks jalovce ◾špetka anýzu, fenyklu, tymiánu, libečku ◾ 1 lžička oleje

Postup přípravy

Příprava nálevu: ocet smícháme s vodou, přidáme všechny pochutiny a koření (mimo kulatých feferonek) a uvedeme do varu. Vaříme 5 minut. Poté vhodíme 2 rozpůlené kulaté pálivé…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na houbách-děkuji Maris

Vepřové na houbách-děkuji Maris

Potřebné ingredience

Suroviny: 4 plátky vepřového masa / měla jsem plecko /, čerstvé houby / množství podle chuti /, nebo hrst sušených, 1 cibule, 100 g anglické slaniny, 1 lžička sladké papriky, lžíce mouky, sůl, pepř, olej, kousek másla

Postup přípravy

Postup
Na oleji s máslem lehce osmahneme anglickou slaninu, necháme zpěnit nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa a zprudka je opečeme. Osolíme, opepříme, opaprikujeme, přidáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Netradiční slovenský špíz

Netradiční slovenský špíz

Potřebné ingredience

1kg plátkového sýra(měla jsem goudu), 1kg šunky, Obalila jsem v těstíčku z mouky, vajíčka a soli.Příloha hranolky.

Postup přípravy

Na skládáme na sebe do komínku střídavě sýr a šunku.Potom propíchneme v rozích špejlemi nebo jehlami od zhora až úplně dolů. Křížem rozřízneme. Obalíme v těstíčku a smažíme ve…

Zobrazit více...

Kategorie