Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na zelených fazolkách

Vepřové na zelených fazolkách

Potřebné ingredience

Vepřové plátky-kupuji už připravené nakrájené-většinou plec, cibule, 1 balení zelených fazolek, olej, sůl+pepř, jako příloha brambory nebo hranolky.

Postup přípravy

Na oleji orestuju cibulku a přidám plátky vepř.masa-orestuju a pak dusím pod pokličkou asi tak 30-40 min.dokud maso nebude měkké,přidám sůl,pepř.
Mezitím si na pánvi podusím…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové nudličky na porku a hlívě-děkuji Nicole

Vepřové nudličky na porku a hlívě-děkuji Nicole

Potřebné ingredience

Suroviny: Vepřová plec, cibule, porek, hlíva ustřičná, anglická slanina, sůl, pepř, kmín, masox, hl. mouka na zahuštění.

Postup přípravy

Postup
Orestovat cibuli nakrájenou na půlkolečka společně se slaninou na nudličky.Když je obojí zlatavé, přidáme maso nakrajené na nudličky, opepříme a posypeme kmínem a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Panenka s bylinkovou omáčkou

Panenka s bylinkovou omáčkou

Potřebné ingredience

Ingredience 1 ks rajče 1 lžíce olivový olej 1 špetka sušená bazalka 150 dkg vepřová panenka omáčka 1 lžíce bazalkové pesto 3 dl smetana ke šlehání podle chuti  steakové koření  mletý barevný pepř  sůl

Postup přípravy

Panenku nakrájíme na kolečka, jemně naklepeme, okořeníme steakovým kořením. Osolíme ji a opepříme. Omyté rajče nakrájíme na kolečka, jemně posypeme sušenou bazalkou.

Na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové se zázvorem, řapíkatém celeru a sojové omáčce

Vepřové se zázvorem, řapíkatém celeru a sojové omáčce

Potřebné ingredience

Suroviny: Plátky vepřového masa(měla jsem pečeni), 3 stroužky česneku, 1 velká cibule, 1 menší mrkev, zelená část jarní cibulky, kus pórku, 5 cm zázvoru, 2 stonky řapíkatého celeru(dala jsem celý vršek), 2 lžíce sojové omáčky, kajenský pepř(může být normální), 400 kuřecího vývaru, olej, sůl.

Postup přípravy

Postup
Cibuli nakrájenou na půlkolečka si osmahneme na oleji, na ní dáme osmahnout osolené plátky masa s kajenským pepřem, přidáme malinko vody a dusíme. Zatím si nastrouháme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky nejen na kapii-děkuji Bibince

Vepřové plátky nejen na kapii-děkuji Bibince

Potřebné ingredience

Suroviny: 800 g vepřové krkovičky s kostí 300 ml vývaru z kosti 2 malé mrkve 100 g uzeného špeku 1 cibule 2 stroužky česneku cuketa zavařená jako okurky, nebo okurky polovina sklenice sterilované kapie 1 vejce uvařené natvrdo hladká mouka na zahuštění pepř

Postup přípravy

Postup
Krkovičku si vykostíme, kost dáme vařit a uděláme si vývar a z masa si nařežeme plátky, ty mírně naklepeme, osolíme, opepříme a projedeme hladké mouce. V kastrolu si…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová panenka v hořčicové omáčce dle Zdeňka Polhreicha, výborná!!!

Vepřová panenka v hořčicové omáčce dle Zdeňka…

Potřebné ingredience

vepřová panenka, na marinádu: 180ml olivového oleje, 60ml bíleho vína, 3 stroužky česneku, jemně nasekané, sůl na omáčku: 250ml smetany ke šlehání, 180ml bílého vína, 2 jarní cibulky (šalotky) na jemno nasekané), 50ml ostré hořčice, sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

Den dopředu si maso naložíme do marinády: do mísy nalejeme všechny potřebné přísady a panenku do ní položíme, zakryjeme a necháme do druhého dne v lednici.
Panenku vyndáme z…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plecko nadivoko s houbami-děkuji  Ivance

Vepřové plecko nadivoko s houbami-děkuji Ivance

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 gr vepřového plecka, sůl, 200 gr cibule, 50 gr slaniny, 4 stroužky česneku, 5 zrnek pepře, 2 zrnka jalovce, 1 bobkový list, 2 zrnka nového koření, sladká paprika, 200 gr žampionů, 125 ml kysané smetany, 2 pol. lž. hladké mouky, 2 rajčata, 1 pol. lž, hořčice, mletý pepř

Postup přípravy

Postup
Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme ji, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova, maso nakrájené na kostičky přidáme do hrnce a necháme ho zatáhnout.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krkovička s pikantní paprikovou směsí-děkuji Andrejce

Krkovička s pikantní paprikovou směsí-děkuji Andrejce

Potřebné ingredience

Suroviny: 2 plátky krkovice 2 červené papriky 1 velká cibule 100g šunky 3 menší kyselé okurky 1 malý rajčatový protlak worcester 1KL feferonového krému čerstvý křen špetka cukru nebo trochu kečupu na doslazení vývar ( já jsem použila gelový bujón s česnekem) pepř sůl

Postup přípravy

Postup
Krkovici zlehka naklepeme, potřeme olejem, zakápneme worcesterem, osolíme a opepříme. Dáme na hodinu odležet.
Papriky, cibuli, šunku a okurky nakrájíme na nudličky.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Guláš

Guláš

Potřebné ingredience

1kg masa (plecko z Alberta za 80 Kč, ale výsek bez chemie a vody), cibule co maso objemem, drcený kmín 1 lžička, paprika 2 lžičky, protlak 100-150g, masox 1ks, česnek, majoránka, solamil 4 lžičky

Postup přípravy

Maso opékat (nemusí se míchat:5-10minut nechat ležet, pak otočit),pak vyndat, dát cibuli a restovat, +drcený kmín +sůl +protlak, +maso, restovat, +paprika, +půllitr vody a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová panenka se sušenými rajčaty a křenem

Vepřová panenka se sušenými rajčaty a křenem

Potřebné ingredience

1 vepřová panenka, 100g anglické slaniny, sůl, křenová pasta, sušená rajčata, čerstvá nebo mražená bazalka,

Postup přípravy

Panenku rozdělíme na kousky asi po 7cm, uprostřed nařízneme otvor. Maso osolíme, do otvoru vložíme rajče s bazalkou a povrch masa potřeme křenem. Každý kousek obalíme anglickou…

Zobrazit více...

Kategorie