Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Mleté maso

Přidat recept
MLETÉ MASO
Čínský hrnec mýho taťky

Čínský hrnec mýho taťky

Potřebné ingredience

2 větší cibule,kilo mletého masa,česnek (7-8 stroužků),čínské zelí,rajčata(3-5),brambory (7-10),sůl,pepř,kečup,sojová omáčka

Postup přípravy

Na másle osmahneme cibuli,přidáme mleté maso,osolíme,opepříme a osmahneme.Přidáme třený česnek,podlejeme a chvilku necháme vařit.Já nechávám tak třičtvrtě hodiny.Pak přidáme na…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Lasagne

Lasagne

Potřebné ingredience

lasagne, mleté maso, protlak, sůl, pepř, hl. mouka, olej, cibule, provensálské koření, mléko, sýr tvrdý

Postup přípravy

Osmahneme cibulku, přidáme mouku uděláme jíšku a přidáme mléko a uvaříme hustší bešamel. Osmahneme cibulku, přidáme protlak, maso, vodu a povaříme, přidáme sůl, pepř, koření.…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Záhorácká sekaná se smetanovými brambory

Záhorácká sekaná se smetanovými brambory

Potřebné ingredience

50 dkg mletého masa,30 dkg kyselého zelí,1 cibule.sádlo,1 vejce,česnek,5 lžic strouhanky,sů,cukr,kmín,majoránka,koření na ml.maso Na smet.brambory:asi 8 brambor,sůl,pepř,1 šlehačka,sádlo

Postup přípravy

Mleté maso promícháme se solí, kořením, trochou majoránky,vejcem,utř.česnekem a strouhankou.Zelí si podusíme do měkka -ochutíme solí ,trochu okmínujeme a osladíme.Masovou hmotu si…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Masový tunel

Masový tunel

Potřebné ingredience

100 g těstovin-trubek(kvalitní), 500g mletého masa, 1 vejce, 2 rohlíky, 100 ml mléka, 1 cibule, 2-3 lžíčky pl. hořčice, 2 troužky česneku, sůl, pepř

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme dopoloměkka.Rohlíky namáčíme v mléce, cibuli nakrájíme na drobno. Vše zamícháme. Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem, na to dáme 3/4 sekané.Na sekanou…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Zapečená bramborová kaše s mletým masem

Zapečená bramborová kaše s mletým masem

Potřebné ingredience

brambory,mleté maso,niva,vejce,cubulu,bazalka,petržel,rozmarýn,strouhanka na vysypání,šlehačka

Postup přípravy

Uděláme brambrouvou kaši se smetanou,kvejcem a bylinkami a trochou nivy.(přidáváme až to vychlaldne)\r\nMleté maso osmažíme na cibulce a dochutíme.Do mísy dáme kaši,na to maso…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Plněné papriky

Plněné papriky

Potřebné ingredience

500g mleté maso, 1 cibule, 1 vejce, 3PL strouhanky, sůl, pepř, petrželová nať, 4-6 větších paprik, rajčatový protlak,1 plechovka krájených rajčat, bobkový list, nové koření, celý pepř,sladká paprika, olej, hladká mouka, cukr, ocet

Postup přípravy

Maso smícháme s vejcem, polovinou nakrájené cibule, solí, pepřem, petrželkou a strouhankou. Papriky zeshora odkrojíme, očistíme a naplníme masem. Do pekáče nalijeme trochu oleje,…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Dobrá sekaná

Dobrá sekaná

Potřebné ingredience

Mleté maso cca 1kg(může být i méně), 4vajíčka,5rohlíků,majoránka,2lžíce mouky,mléko,sůl,pepř,česnek,cibule

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme trochou mléka,rukou promíchám,vložím maso,osolit,opepřit,majoránku,přidat 3vajíčka,čtvrté jen žloutek,bílkem se pak pomaže sekaná,česnek…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Sekaná na plech

Sekaná na plech

Potřebné ingredience

1 kg míchaného mletého masa,/hovězí + vepřové/,1 velká cibule,3 vejce,pepř,sladká paprika 2 lžičky,2 lžičky soli,2 housky namočené v mléce,3 str.česneku,1/2 červené papriky,1/2 žluté papriky,2 rajčata,balíček plátkového sýra

Postup přípravy

Namočíme si housky do mléka-pak si maso ,housky a česnek ještě jednou semelu .Přidám ostatní koření,vejce ,nakrájené papriky a cibuli .Dám na olejem vymazaný plech péct do touby…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
BRAMBORY ala LASAGNE

BRAMBORY ala LASAGNE

Potřebné ingredience

Brambory nakrájíme na plátky, do pekáče dáme vrstvu brambor, osolit, opepřit\r\nZ mletého masa připravíme směs ( mleté maso, orestovat na cibuli, přidat loupaná rajčata, pepř, jakékoliv koření, já dávám bazalku, trochu grilovacího a česnek - něco jako boloňská omáčka ), \r\ndát vrstvu na maso a dát péct cca 1 hodinka.\r\nPoslední vrstva je bešamel, nalít na směs a nechat už jen dozlatova. \r\nVýborná mňamka .

Postup přípravy

dodám

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Čevabčiči na Chorvatský způsob

Čevabčiči na Chorvatský způsob

Potřebné ingredience

1 kg Hovězí maso - mleté 1 lžička Černý pepř mletý 3 lžíce Petrželová nať sekaná 1/2 kg Skopové maso mleté 1 lžíce Sůl 1 lžička Česnek

Postup přípravy

Dejte všechny přísady do velkého mísy a hnětete dobře maso a koření dohromady. Dejte chladit na 2 hodiny do ledničky a pak vyjměte a promíchejte dobře znovu.

Zformujte…

Zobrazit více...

Kategorie