Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ryby a dary moře

Přidat recept
RYBY A DARY MOŘE
Tartar (tatarák) z lososa

Tartar (tatarák) z lososa

Potřebné ingredience

200g čerstvého syrového lososa, 2 šalotky, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžíce čerstvého sekaného kopru nebo bazalky (orientační množství, dolaďte si podle své chuti), 1/2 limetky, sůl, pepř, navíc čekanku, rukolu a polníček (v libovolné kombinaci)

Postup přípravy

Verzí tartarů z lososa jsem potkala už hodně. Pár mi jich opravdu hodně chutnalo a z nich je tato zde uvedená složena z relativně nejdostupnějších surovin. :)

1/ Lososa…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
kalamáry s hráškem a rajčaty

kalamáry s hráškem a rajčaty

Potřebné ingredience

cca 400g kalamáru,oliv olej,bílé vino-sklenka,mražený hrách,plechovka rajčat nebo par čerstvých rajčat,česnek

Postup přípravy

na oliv. oleji dáme osmahnout stouček česneku,přídáme omyté a na kolečka nakrájené kalamáry,můžeme dát i malou feferonku,necháme osmahnout,podlijeme bílým vínem,stáhneme ohen a…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
ŠTIKA NA HOUBÁCH A ZÁZVORU

ŠTIKA NA HOUBÁCH A ZÁZVORU

Potřebné ingredience

6 porcí štiky, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžička zázvoru, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička červené papriky,3 stroužky česneku, sůl,houby - já jsem použila václavky,1 lžíce sojové omáčky, brambory, mléko, máslo, rozmarýn, olej na potření plechu

Postup přípravy

Štiku nasolíme. Olivový olej smícháme se zázvorem, kmínem a paprikou a směsí potřeme rybí porce. Takto připravené ryby dáme do lednice chvilku odležet. Na troše oleje dusíme houby…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pangas v kefíru se zeleninou

Pangas v kefíru se zeleninou

Potřebné ingredience

4 ks pangase,sůl,koření na ryby,mraženou zeleninu mix,porek hrst,1/4 l hrnek kefíru,3 vejce,sádlo na vymazání pekáčku

Postup přípravy

vymažeme pekáček a vložíme okořeněnou rybu,pak posypeme porkem,zeleninou a vše zalijeme kefírem ve kterém jsme si rozkvedlali vejce a dáme péct dle potřeby asi 3/4 h.Příloha…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
CHUTNÁ TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA, VHODNÁ PRO DĚTI OD CCA 2 LET

CHUTNÁ TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA, VHODNÁ PRO DĚTI OD CCA 2 LET

Potřebné ingredience

Tuňák (kousky v oleji), polotučný tvaroh, odlehčenou Podravku nebo jiné ochucovadlo bez Glutamátu, 2 obdélníčky tav.sýra Tomík (můžete i jiné, já používám tento nebo Smetanito), pažitka.

Postup přípravy

Slijeme tuňáka, a vyklopíme do misky, přidáme celou vaničku tvarohu, tavené sýry, lehce posypeme Podravkou (vždycky můžeme přidat) a nakrájenou pažitkou. Pořádně zamícháme a…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
PRAžMA na bramborách

PRAžMA na bramborách

Potřebné ingredience

2ČERSTVE pražmy,česnek,petržel,brambory,sůl,oliv olej,citronová štáva,petžel-nať,nebo rozmarýn

Postup přípravy

očištěné ryby omyjeme,osolíme,dovnitř každé dáme plátky omyteho citronu,strouček česneku a celou petželovou nat(kdo má rád může vymenit z arozmarýn)
ryby dáme na plech politý…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Ryby po italsku

Ryby po italsku

Potřebné ingredience

1 balení rybího masa (treska,pangas) 1 velká cibule půl kapie červené 1 balení plátkového sýra půl žluté 2 rajčata nebo hrst chery rajčátek provensálské koření česnekovou pastu nebo utřený česnek se solí kousek másla olivový olej (nemusí být) pepř

Postup přípravy

Cibuli a rajčata nakrájíme na kolečka,kapie na nudličky a vše rozprostřeme
na dno pekáčku.
Rybí porce masa vysušíme ubrouskem a pomažeme z obou stran
česnekovou pastou…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečené ryby se smetanou

Zapečené ryby se smetanou

Potřebné ingredience

500g ryb(pangas,treska) 150g eidamu 1 malá plechovka žampionů koření na ryby kmín pepř,sůl kopr-nemusí být kousek másla trocha smetany ne šlehání

Postup přípravy

Ryby osušíme od přebytečné vody a okořeníme kořením na ryby nebo
co má každý rád,posypeme žampiony,koprem, kmínem,pepřem,solí.
Dáme do pekáčku nebo zapékací mísy a…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
pangas v alobalu

pangas v alobalu

Potřebné ingredience

plátky pangase zelenina anglická slanina trochu oleje grilovací koření

Postup přípravy

pangase necháme úplně rozmrznou a vysušíme papírovou utěrkou.Na alobal dáme kapku oleje naskládáme plátky anglické slaninyx .Navrch dáme pangase piosypaný grilovacím kořením naněj…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pečený losos s mrkvovými brambůrkami

Pečený losos s mrkvovými brambůrkami

Potřebné ingredience

4 porce lososa (používám filety), cca 600g brambor (kvůli vzhledovým charakteristikám jsou lepší drobnější), 1 větší mrkev, 2 střední cibule, tymián, sůl, olej

Postup přípravy

Tohle jídlo je na přípravu naprosto jednoduché, přitom ale působí poměrně slavnostním dojmem. Pro malé děti (vyzkoušeno na 20měsíční dceři) ideální štědrovečerní večeře bez…

Zobrazit více...

Kategorie