Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ryby a dary moře

Přidat recept
RYBY A DARY MOŘE
Kristova rybka

Kristova rybka

Potřebné ingredience

filety s treskovitých rýb / možete nahradiť hociakou inou filetovanou, alebo čerstvou rybkou - nie filém v kocke/, 2 vajíčka, 6-7 lyžic bramborového škrobu / solamyl/, podravka s bylinkami, 2 hlavičky česneku olej, brambory

Postup přípravy

V mise si rozšlaháme 2 vajíčka, do vajíčok pridáme solamyl - až nám vznikne husté cestíčko - solamylu podla potreby. do cestíčka dáme 2 prelisované česneky, hodne bylinkovej…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Losos s bramborovými noky, špenátem a sýrovou omáčkou

Losos s bramborovými noky, špenátem a sýrovou omáčkou

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby:*Noky hotové, nebo bramborové těsto*smetana, nebo šlehačka*měkký sýr smetanový - asi 4 trojúhelníčky*bazalka*česnek, asi 2 strožky*mražený špenát*vajíčko*mražený losos*vegeta

Postup přípravy

Losos dám do hrnce, zasypu trochou vegety- není nutné a podliju trochou vody- nechám dusit přibližně 10-15min. Mezitím uvařím špenát přesně tak, jak je každý zvyklý- podle chuti (…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Kapr dušený podle babičky

Kapr dušený podle babičky

Potřebné ingredience

Kapr, 50 g uzené slaniny, 3 stroužky česneku, zázvor, 50 g oleje, 150 g cibule, 50 g oloupaných vlašských ořechů, 40 g vypeckovaných sušených švestek, 50 g čerstvých hub, 1 dl červeného vína, 1 bobkový list, mletý pepř, 1 hřebíček, 10 dkg strouhanky z chlebové kůrky

Postup přípravy

Porce kapra špikujem slaninou, potřeme česnekem smíchaným se zázvorem, osmažíme na oleji. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, ořechy, švestky, houby, víno, bobk.list, pepř,…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí karbenátky

Rybí karbenátky

Potřebné ingredience

Na 1 kg rybího masa :
2 kávové lžičky soli, 1 kávová lžička pepře, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 2 vejce, 1 kávová lžička majoránky, špetka kari koření, 10 dkg strouhanky

Na obalování:
2 vejce, 10 dkg hladké mouky, 15 dkg strouhanky

Postup přípravy

Ryby vykucháme a očistíme . Naporcované ryby vkládáme do vařící vody ( na 1l vody 1 polévková lžíce soli), uvedeme znovu do varu, pak je odstavíme, přikryjeme pokličkou a necháme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Kapr trochu jinak

Kapr trochu jinak

Potřebné ingredience

Cibule, papriky, klobása, slanina

Postup přípravy

Uvedené ingredience nakrájíme a promícháme. Pro barevný efekt je nejlepší použít papriku v různých barvách.
Lze použít na pstruhy v celku, nebo porce kapra, případně i jiné…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Kapr dle Petra Voka

Kapr dle Petra Voka

Potřebné ingredience

plátky z kapra, máslo, špek, česnek, kmín, sůl

Postup přípravy

Na pánvi rozpustíme máslo, lehounce osmahneme špek a česnek. Porce kapra naskládáme do pekáčku a bohatě pokropíme máslovou směsí. Osolíme a upečeme v troubě. Hotové sypeme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí paprikáš

Rybí paprikáš

Potřebné ingredience

800 g rybího filé, 2 dcl smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1 cibule, 1 lžíce sladké papriky, 2 lžíce másla, pepř, sůl, citronová šťáva

Postup přípravy

Filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odležet. Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku a krátce osmahneme. Mírně podlejeme a dusíme. Na tento…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Kapr na šlehačce

Kapr na šlehačce

Potřebné ingredience

1 kapr,
koření na ryby,
trošku sladké papriky,
trošku polohrubé mouky,
šlehačka

Postup přípravy

Očištěného kapra nakrájíme na podkovy, osolíme a můžeme přidat koření na ryby, obalíme v polohrubé mouce, do které jsme vmíchali trochu sladké papriky. Podkovy smažíme na olivovém…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Kapr na černo

Kapr na černo

Potřebné ingredience

4 porce kapra, 2 lžíce másla, 1/2 celeru, kousek mrkve a petržele, citron, 1 malá cibule, 5 zrnek pepře, 3 zrnka nového koření, 2 bobkový list, sůl, lžička cukru, lžíce rybízové zavařeniny, 4 lžíce strouhaného perníku, hrst sušených švestek, lžíce hrozinek, 8 loupaných mandlí, 1/4 l černého piva, krev z kapra.

Postup přípravy

Na polovině másla zpěníme plátky kořenové zeleniny a cibuli, zalijeme pivem, přidáme krev, sůl, citrónovou kůru, koření a zavařeninu. Vaříme asi 1/2 hodiny. Zatím si uděláme z…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečená ryba po italsku na orestovaných bramborech

Zapečená ryba po italsku na orestovaných bramborech

Potřebné ingredience

600g rybího filé,
citrónová šťáva,
1 cibuli, 400g rajčat,
100g celeru,
100g čerstvých žampionů,
75g strouhaného sýra,
50ml bílého vína, ¨
sůl,
pepř,
bylinky,
6 rajčat,
800g brambor,
100g másla,
100g brokolice,
česnek.

Postup přípravy

Na másle orestujeme cibuli, strouček česneku, přidáme na plátky povařený celer, zblanšírovaná rajčata a čerstvé žampiony.Krátce podusíme s bílým vínem a bylinkami. Směs klademe do…

Zobrazit více...

Kategorie