Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
čína ze sojových kostek na kari s rýží

čína ze sojových kostek na kari s rýží

Potřebné ingredience

sójové kostky škrob zeleninový bujón zelená paprika pórek sojová omáčka pepř koření na čínu kari cibule olivový olej rýže

Postup přípravy

Do rozpálené pánve nalijeme trochu olivového oleje a orestujeme cibuli na proužky.Až zezlátne tak přidáme předem uvařené a vyždímané sojové kostky,kari,koření na čínu,pepř,sojovou…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
uzený tempeh s čočkou na kari

uzený tempeh s čočkou na kari

Potřebné ingredience

olej olivový hl.mouka ocet pepř sůl kari uzený tempeh čočka cibule gril.koření

Postup přípravy

Pedem namočenou čočku uvaříme ve stejné vodě v jaké jsme máčeli a přidáme sůl.Přecedíme.Na oleji si osmahnem cibulku a tu zaprášíme moukou,necháme zrůžovět a přidáme čočku,sůl…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Kari sojové maso s oříšky

Kari sojové maso s oříšky

Potřebné ingredience

1 balíček sojových kostek, hrst burských oříšků, nať od jarní cibulky, ředkvičky, cibule marináda - olej, 2 prolisované stroužky česneku, lžička kari, pepř, lžíce sojové omáčky, trochu chilli koření, čerstvý tymián

Postup přípravy

Sojové kostky uvaříme dle návodu ve vodě. Po uvaření vymačkáme vodu a překrájíme na půlku.Takto uvařené sojové maso naložíme do marinády ( smícháme všechny uvedené přísady) a na…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Pohankovo špenátové karbanátky- listový špenát !!!

Pohankovo špenátové karbanátky- listový špenát !!!

Potřebné ingredience

pohanaka ,listový špenát,cibule,olivový olej,česnek,sůl,pepř,petržel,vejce,trocha strouhanky

Postup přípravy

pohanku si namočíme do vroucí vody...a necháme chvilku odstát,já dávám celý pytlík..at je toho více pro rodinu :)na olivovém oleji si zpěnim 3 nakrájené cibule,přidam česnek…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
PALAČINKY SVĚTLÉ A TMAVÉ  KAKAOVÉ +++

PALAČINKY SVĚTLÉ A TMAVÉ KAKAOVÉ +++

Potřebné ingredience

MLÉKO, HLADKÁ MOUKA,SŮL,2 VEJCE,1 LŽÍCE KAKAA , JINAK VŠE DÁVÁM OD OKA,,, na ozdobu: šlehačka ,marmeláda a na světlé palačinky granko na posypání šlehačky

Postup přípravy

DO MISKY DÁME MOUKU OSOLIME A PROMÍCHÁME, PŘIDÁME MLÉKO PODLE POTŘEBY ,VEJCE ,KAKAO A POŘÁDNĚ ZAMÍCHÁME JÁ MICHÁM RUČNĚ POTOM PŘES SíTKO PŘELEJI ABY NEBYLI HRUDKY.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
BRAMBOROVÁ ROLÁDA

BRAMBOROVÁ ROLÁDA

Potřebné ingredience

500 g vařených strouhaných brambor,70 g hrubé mouky,70 g solamylu,1 Lžíce grahamové mouky,nebo krupice,1 vejce,sůl.

Postup přípravy

Vše zamícháme,uděláme těsto,vyválíme na placku velikosti asi čtvrtky,lépe na igelit,naplníme slanou,nebo sladkou nápní.Zavineme do folie /freš/ a dáme vařit na 30 minut.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapečená rýže

Zapečená rýže

Potřebné ingredience

Ingredience: • šálek basmati rýže (v prodeji) • 2 šálky vody • sůl • ghí (v prodeji) • zelenina dle konstituce a sezóny - nejlépe kořenová nebo košťálová, případně naklíčené mungo

Postup přípravy

Doba přípravy: 10+20 minut

Počet porcí: 4 porce

Příprava jídla:

1 . Předehřejeme troubu na 190°C, vymažeme ghí zapékací pekáč s krytem
2 . V pánvi uděláme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Čonk

Čonk

Potřebné ingredience

Ingredience: • 2 lžíce olivového oleje nebo ghí • 1 lžička římského kmínu • 1 lžička celých hořčičných semínek, nejlépe hnědých • 1 lžička mleté kurkumy • 1 lžička mletého koriandru • ½ lžičky mletého fenyklu • Eventuelně cibule, pórek, semínka a podobně Doba přípravy: 1 – 3 minuty

Postup přípravy

Čonk je základní recept v indické kuchyni. Je to základ mnoha jídel, ale není to samostatné jídlo. Použití čonku je dvojí. Můžeme ho přidat do již uvařených surovin a tím jim dát…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Užasný špenát v bešamelu

Užasný špenát v bešamelu

Potřebné ingredience

Balení sekaného mraženého špenátu, 2 smetany ke šlehání z penny v krabičce(smetana na je vynikající a levná) česnek dle chuti, hladkou mouku asi 2 lžíce a máslo

Postup přípravy

z mása a hladké mouky uděláme jíšku (řídší) kterou následně zalijete smetanou ke šlehání ochutíme trochou vegety(já používám Vegetu Natural) a rozšleháme, hnedka jak se bešamel…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

Potřebné ingredience

Na cca 5-6porcí si připravíme: 10 starších rohlíků - dávám bíléa tmavé půl na půl, 1,5dcl smetany 12% popř i mléka, petrželová nať/pažitka, 3 vejce, 80g másla, pepř, sůl - přidávám koření "bylinkové máslo"

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme smetanou a mlékem, necháme vsáknout.
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, žloutky smíchejte s rozpuštěným máslem. …

Zobrazit více...

Kategorie