Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pomazánky

Přidat recept
POMAZÁNKY
Dýňová pomazánka

Dýňová pomazánka

Potřebné ingredience

250g jemně strouhané dýně, 1/2 stroužku česneku, 1 lžíce přepuštěného másla, trochu kmínu, sůl, chilli paprička, 1 lžíce citrónové šťávy, asi 3 lžíce oleje (dýňový, olivový,...)

Postup přípravy

Na přepuštěném másle orestujeme dýni, po chvíli přidáme drcený česnek, kmín, sůl a kousky chilli papričky. Když je dýně měkká, přidáme citrónovou šťávu a rozmixujeme dohladka.…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Křenové pomazánky

Křenové pomazánky

Potřebné ingredience

1. půl tvarohu ve vaničce, 1 - 2 lžíce másla, sůl, 1 malá strouhaná mrkev, 2 lžíce strouhaného křenu, lžička dijonske hořčice. 2. 2 vajíčka natvrdo, 3 lžíce majonézy, 3 lžíce lučiny, kousek šunky, petrželka, sůl, asi 2 lžíce strouhaného křenu, lžička dijonské hořčice

Postup přípravy

1. Tvaroh vyšleháme s máslem a solí, přidáme ostatní suroviny, promícháme a necháme chvíli odležet.
2. Majonézu ušleháme s lučinou a solí, přidáme nakrájená vajíčka, kousky…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Celerová pomazánka

Celerová pomazánka

Potřebné ingredience

1/2 menšího celeru, 2 malá vejce natvrdo, 2 lžičky dijonské hořčice, sůl, pepř, petrželka, 100g šunky, 1 lžička octa, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce žervé

Postup přípravy

Celer oloupeme a uvaříme ve vodě s octem doměkka, necháme vychladnout. Šunku nasekáme, vejce a celer nastrouháme najemno. Vše smícháme, necháme chvíli odležet.

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Pomazánka z masové/vepřové konzervy

Pomazánka z masové/vepřové konzervy

Potřebné ingredience

1 plechovka vepřové konzervy (kupuji v Lidlu, nebo používám naši domácí), cibule,3-4 vejce, plnotučná hořčice, troška pepře, sůl.

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme. Cibuli nakrájíme na malé kousky. Já vše dělám v malém mixéru: vyklepnu do něj konzervu, přidám nakrájenou cibuli a nakrájená vejce. Rozmixuji,…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Paštika

Paštika

Potřebné ingredience

500g jater, 180-200g másla, 1 šlehačka, sůl, pepř, česnek, šalvěj, rozmarýn, 80 - 100g červeného vína, přepuštěné máslo

Postup přípravy

Játra orestujeme na přepuštěném másle, po chvíli přidáme nasekané bylinky, česnek, pepř a sůl. když jsou játra do růžova (nesmí být vysušená), přilijeme víno a necháme ho vyvařit.…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Ředkvičkova pomazánka

Ředkvičkova pomazánka

Potřebné ingredience

250 g tučného tvarohu 100 g šunky nejvyšší jakosti 100 g majonézy 4 ředkvičky 3 natvrdo uvařená vejce 2 ks jarní cibulky i s natí sůl dle potřeby

Postup přípravy

Tvaroh s majonézou vyšleháme dohladka Přidáme najemno pokrájenou cibulku včetně natě Šunku nakrájíme na drobné kostičky, uvařená vejce nasekáme nadrobno a ředkvičky…

Zobrazit více...

Kategorie