Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Saláty, zálivky

Přidat recept
SALÁTY, ZÁLIVKY
Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Potřebné ingredience

Červená řepa cca 3 menší bulvy Zakysaná smetana kelímek 150g Křen (čerstvý je lepší) Sůl

Postup přípravy

Řepu omyjeme a vaříme do měkka.Necháme vychladnout ve studené vodě,řepu oloupeme a nastrouháme nahrubo(beru si na to gumové rukavice,řepa hoooodně barví).Do nasrouhané řepy…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
SALÁT Z ČINSKÉHO ZELÍ-DEKUJI MOOC ELZE

SALÁT Z ČINSKÉHO ZELÍ-DEKUJI MOOC ELZE

Potřebné ingredience

ČINSKÉ ZELÍ,BÍLÝ JOGURT,ZAKYSANÁ SMETANA,SUL,PEPŘ,5 STROUŽKU ČESNEKU

Postup přípravy

ZELÍ NAKRÁJET,ČESNEK PROLISOVAT,OSTATNÍ SUROVINY SMÍCHAT A NALÍT NA SALÁT

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
>>> Bramborový salát

>>> Bramborový salát

Potřebné ingredience

** 5 větších brambor ** 1/4 malého celeru ** 1-2mrkve ** 1/2 - 1 petržele ** 1/4 menší konzervy sterilizovaného hrášku **3ks sterilizovaných sladkokyselých okurek (záleží na velikosti) ** majonéza ** 1 lžíce hořčice ** cibule ** sůl ** pepř

Postup přípravy

PŘÍPRAVA: Brambory si uvaříme ve slupce s troškou soli. Celer + mrkev + petržel si také zvlášť uvaříme v osolené vodě do měkka. Cibuli nakrájíme na kostičky, dáme do malé misky a…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Mrkvový salát

Mrkvový salát

Potřebné ingredience

3 mrkve,1 citron,krystalový cukr,1 lžička oliv.oleje

Postup přípravy

Mrkev očistíme a najemno nastouháme,přidáme cukr/ dle chuti a kyselosti citronu /,vymačkanou citronovou šťávu a 1 lžičku oleje/pro lepší vstřebání vit.C/.PZ salát by měl být…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Čínský okurkový salát -MOOC DĚKUJI ELIZE

Čínský okurkový salát -MOOC DĚKUJI ELIZE

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 salátová okurka 1 cibule 3 lžíce octa 2-3 lžíce oleje 2 lžíce krupicového cukru 2 lžíce sójové omáčky 1 lžička mletého kmínu špetka chilli sůl

Postup přípravy

Postup:

Z octa, cukru, oleje, chilli, sójové omáčky, kmínu a soli ušleháme zálivku.
Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, rozebereme je, posolíme a necháme odležet.

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Jednoduchý bramborový salát - odlehčená verze - jen s paprikou

Jednoduchý bramborový salát - odlehčená verze - jen s…

Potřebné ingredience

brambory uvařené ve slupce, cibule, paprika (lepší ta masitější, sladší), vejce natvrdo, majolka (ev. lžíce tatarky, hořčice), bílý jogurt, sůl, pepř

Postup přípravy

Nakrájené uvařené brambory, syrovou papriku a nadrobno nakrájenou cibuli smícháme, poté přidáme majolku a bílý jogurt půl napůl tak, jak nám vyhovuje konzistence, kdo chce, může…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
FAZOLOVÝ SALÁTEK!!!!

FAZOLOVÝ SALÁTEK!!!!

Potřebné ingredience

FAZOLE,SŮL,PEPŘ,SLANINA,POREK,OLEJ,OCET,CIBULE

Postup přípravy

FAZOLKY NAMOČÍME DO DRUHÉHO DNE ,DRUHÝ DEN POVAŘÍME ASI 1/2 HODINY POTOM SCEDÍME.SLANINKU NA KOSTIČKY OSMAHNEME A PŘIDÁME K FAZOLÍM I S OLEJEM,OSOLÍME OPEPŘÍME DÁME POREK A…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Salát Červená Karkulka

Salát Červená Karkulka

Potřebné ingredience

1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu (cca 200g) 1 slenička sterilované řepy (cca 200g) 150 g eidamu v celku 150 g šunky v celku 1 zakysaná smetana 1 bílý jogurt sůl, pepř

Postup přípravy

Postup: Z fazolí a řepy slijeme nálev a dáme do misky.Šunku a sýr nakrájíme na drobné kostičky a vše promícháme.Podle chutí osolíme a opepříme.
Recept jsem získala na…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Salátek z  červené řepy

Salátek z červené řepy

Potřebné ingredience

Řepa, sůl, pepř, trochu majolky a lák z okurek, nebo z kysaného zelí (pár lžic)

Postup přípravy

Nastrouháme očištěnou řepu a ochutíme... sůl, pepř, trochu majolky a lák z okurek, nebo z kysaného zelí (pár lžic)

Vééééééliká dobrota. Doma se po něm jen zapřášilo.

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Bylinkovo-rajčatová bruschetta

Bylinkovo-rajčatová bruschetta

Potřebné ingredience

Bylinkovo-rajčatová bruschetta předkrm * 450g zralých nakrájených rajčat * 1 lžíce čerstvě nasekané bazalky * 1 lžíce čerstvě nasekané majoránky * 1lžíce čerstvě nasekané petrželové natě * 2 stroužky česneku, jemně nasekat * 1lžíce balsamikového octa * 1 lžíce olivového oleje * 1 lžička limetové nebo citrónové šťávy * sůl a černý pepř * 8 x 2.5cm tlusté opečené plátky bagety

Postup přípravy

Příprava:
1. Rajčata, bylinky, ocet, olej a limetovou šťávu dejte do velké mísy, ochuťte solí a pepřem a dobře promíchejte.
2. Rozmístěte opečené bagety na talíř a na každou…

Zobrazit více...

Kategorie