Svatomartinské rohlíčky
Potřebné ingredience
Těsto : 400g hladké mouky, 1 Hera, 1 zakysaná smetana (200g) + vejce na potření Náplň: já osobně dělám klasiku - maková, tvarohová, povidlová
Postup přípravy
Z mouky, hery a zakysané smetany uhněteme těsto a dáme uležet do lednice (minimálně na 2 hodiny, nejlépe však přes noc). Těsto vyndáme z lednice, rozdělíme ho na 4 díly, každý díl…
Svatomartinská husa
Potřebné ingredience
potah z mléčného marcipánu, miska a pekáč z WI, knedlíky a zelí mléčný marcipán
SVATOMARTINSKÉ POSVÍCENÍ :-)
Potřebné ingredience
husa+ vnitřnosti,kořenová zelenina,nudle,kmín,sůl,med,jablka,hrušky a cibule.
Postup přípravy
z kořenovky a z vnitřností uvaříme vývar a přidáme jen nudle a nebo těstovinovou rýži.
husu nasolíme,přidáme kmín,cibuli,loupaná jablíčka a hrušky.pečeme ve vyhřáté troubě…
Svatomartinské rohlíčky
Potřebné ingredience
300g polohrubé mouky, 20g droždí, 1 vejce, 100g másla, 100g moučkového cukru, 2dcl mléka, špetka soli. Nádivka: pravá svatomartinská je maková s rozinkami, nebo tvarohová, jablíčková, povidlová, ořechová,...jakou má kdo rád.
Postup přípravy
Zaděláme kvásek a ze všech přísad vypracujeme těsto a necháme v teple vykynout. Z těsta vyválíme kruh a nakrájíme ho na trojúhelníky, potřeme je rozpuštěným máslem, dáme nádivku,…
Svatomartinský čokoládový dort - labůžo pro čokoládové…
Potřebné ingredience
na těsto: 150 g změklého másla nebo Hery, 70 g cukru, Vanilkový cukr, 2 vejce, 4 žloutky, 150 g hořké čokolády, 150 g hladké mouky, kypřící prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa, 4 bílky, 70 g cukru; na ozdobení: ušlehaná pařížská šlehačka, želatina, čokoládová poleva
Postup přípravy
Ušleháme máslo nebo Heru se 70 g cukru a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně zašleháme vejce a žloutky. Vmícháme rozpuštěnou čokoládu. Smícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem,…