KUNG-FU dort
Potřebné ingredience
Na formu průměr 24 cm potřebujeme:
světlý korpus: 4 celá vejce, 20 dkg cukru krupice, 25 dkg polohr. mouky, 1,5 dcl oleje, 1-1,5 dcl vlažné vody, 3/4 prášku do pečiva (po rozkrojení 3 pláty)
tmavý korpus: 3 vejce, 10 dkg cukr krupice, 20 dkg polohr. mouky, 1 dcl oleje, 1 dcl vody, 1/2 prdopeč (po rozkrojení 2 pláty).
1 střední marmeláda - pokud je hustá rozředím ji vodou a rumem
rum na pokapání korpusů
Postup přípravy
Vejce ušleháme do pěny, přidáme olej a potom vlažnou vodu. Chvilku šleháme, potom vsypeme cukr a nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva Potom už jen pečeme ve středně vyhřáté…
GENIÁLNÍ sýrovo-česneková pomazánka
Potřebné ingredience
30 dkg sýr eidam - nastrouhat najemno, asi 1/2 střední tatarky (já používám Helmans), 2 lučiny (můžete vynechat), česnek dle chuti.
Postup přípravy
Vše smícháme dohromady a mažeme prakticky na cokoliv - chleba, rohlík, veka, topinka. Když ji udělám, musím ji schovávat, abych měla vůbec co nachystat na večeři. Dobrou chuť.
ČOKOLÁDOVÁ STUHA kolem dortu
Potřebné ingredience
připravéná poloztuhlá čokoládová poleva (já ji dělám z 1 čokolády na vaření, asi 1,5 cm másla, 1 cm 100%ního tuku, trochu smetany ke šlehání), pečící papír, nůžky, tužku, pravítko, dlouhý nejlépe dortový nůž
Postup přípravy
Většinou se mi nedaří rovnoměrně rozetřít čokoládu kolem dortu - nahoře to ještě jde, ale boky jsou neúhledně potečené. V nouzi nejvyšší jsem přišla na bezva fintu, jak mít…
OVOCNÁ BOMBA
Potřebné ingredience
dortík jsem dělala dle časopisu - je to klasika za piškotů, kys. smetany a ovoce
ČOKOLÁDOVÝ KRÉM JEDNA BÁSEŇ a nechutná po másle
Potřebné ingredience
V hrnci nad párou šleháme následující ingredience: 4 lžíce moučk. cukru, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce kakaa (já dávám Holandské kakao), 2 celá vejce, 9 lžic mléka (je to asi 0,9 dcl). Šleháme asi 10 min dokud hmota trochu nezhoustne. Potom odstavíme a mícháme - šleháme do studena (někdy to dám zchladit do studené vody a stále šlehám - je to rychlejší). Potom zašleháme změklé máslo. Ze začátku zašlehávání másla se bude zdát, že se krém zdrcnul. Žádné obavy, nic se neděje. A pokud by přece jenom po přidání celého másla vypadal krém zdrcle, přidáme ještě trochu dalšího másla. Krém je vynikající, není vůbec cítit po másle. Málem bych zapomněla - do krému dávám i trochu rumu, krásně potom voní.
POMERANČOVÝ DORT
Potřebné ingredience
5 celých vajec, 25 dkg cukr krupice, 32 dkg polohrubé mouky, 1,5 - 2 dcl oleje, 1,5 - 2 dcl vlažné vody, 1 prášek do pečiva, pomerančové aroma - forma průměr 24 cm.
Postup přípravy
Vejce ušleháme do pěny, přidáme olej a potom vlažnou vodu. Chvilku šleháme, potom vsypeme cukr a nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva a 1 lžičku pomeranč. aroma - dle chuti.…
ČOKOLÁDOVÝ DORT
Potřebné ingredience
115 g čokolády na vaření, 175 g změklého másla, 150 g cukru krupice, vanilk. cukr, 3 ušlehaná vejce, 150 ml jogurtu, 150 g hladké mouky prosáté s 1/2 sáčkem prášku do pečiva.
Krém: můžete použít jakýkoliv dle chuti, stačí i obyčejná kyselkavá marmeláda.
Postup přípravy
Troubu předehřát na 190 stupňů. Formu o průměru 23 cm vymastit a vyložit pečícím papírem. Čokoládu rozpustit, máslo, cukr a vanilk. cukr utřít dohladka. Postupně zapracovat vejce.…
Tchýně jede na pole - k 66. narozeninám
Potřebné ingredience
Na formu průměr 24 cm potřebujeme:
5 celých vajec, 25dkg cukru krupice, 32 dkg polohr. mouky, 1,5-2 dcl oleje, 1,5-2 dcl vlažné vody, 1 prášek do pečiva.
Postup přípravy
Vejce ušleháme do pěny, přidáme olej a potom vlažnou vodu. Chvilku šleháme, potom vsypeme cukr a nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva Potom už jen pečeme ve středně vyhřáté…