Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

ČOKOLÁDOVÁ STUHA kolem dortu

0.0
ČOKOLÁDOVÁ STUHA kolem dortu

Potřebné ingredience

připravéná poloztuhlá čokoládová poleva (já ji dělám z 1 čokolády na vaření, asi 1,5 cm másla, 1 cm 100%ního tuku, trochu smetany ke šlehání), pečící papír, nůžky, tužku, pravítko, dlouhý nejlépe dortový nůž

Postup přípravy

Většinou se mi nedaří rovnoměrně rozetřít čokoládu kolem dortu - nahoře to ještě jde, ale boky jsou neúhledně potečené. V nouzi nejvyšší jsem přišla na bezva fintu, jak mít alespoň trochu rovnou čokoládu kolem dortu. Odměřím si metrem obvod dortu a výšku dortu. Tyto míry přenesu na pečící papír, vystřihnu si potřebně velkou stuhu a nanesu na ni poloztuhlou čokoládu. Rovnoměrně ji rozetřu po celé délce stuhy a uhladím nožem. Potom čokoládovou stuhu rychle přenesu na z lednice vytažený ztuhlý dort. přiložím kolem dokola, uhladím a vyrovnám pokud to jde. Pokud mi kousek stuhy zbývá ustřihnu ji. Dám do lednice, nechám asi 10 minut ztuhnout a potom papír opatrně stáhnu.
Ještě jedna finta jak na ztuhlou čokoládovou polevu na dortu - pokud chci do polevy dát nějakou např. marcipán. ozdobu tak místo nahřeju fénem a hned přidělám ozdůbku. Čokoládě se nic nestane.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie