ČOKOLÁDOVÝ KRÉM JEDNA BÁSEŇ a nechutná po másle
Potřebné ingredience
V hrnci nad párou šleháme následující ingredience: 4 lžíce moučk. cukru, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce kakaa (já dávám Holandské kakao), 2 celá vejce, 9 lžic mléka (je to asi 0,9 dcl). Šleháme asi 10 min dokud hmota trochu nezhoustne. Potom odstavíme a mícháme - šleháme do studena (někdy to dám zchladit do studené vody a stále šlehám - je to rychlejší). Potom zašleháme změklé máslo. Ze začátku zašlehávání másla se bude zdát, že se krém zdrcnul. Žádné obavy, nic se neděje. A pokud by přece jenom po přidání celého másla vypadal krém zdrcle, přidáme ještě trochu dalšího másla. Krém je vynikající, není vůbec cítit po másle. Málem bych zapomněla - do krému dávám i trochu rumu, krásně potom voní.
Postup přípravy
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé