Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vánoční cukroví

Přidat recept
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vánočky

Vánočky

Potřebné ingredience

500g polohrubé mouky, 80g cukru krystalu, cca 2dcl mléka, 1kostka droždí (42g) nebo jedno sušené droždí, vabilkový cukr, špetka strouhaného muškátového oříšku, citronová kůra, 120g másla, 2 žloutky, rozinky, spařené a oloupané mandle.

Postup přípravy

Mouku smícháme s cukrem, přidáme strouhanou citronovou kůru, vanilkový cukr, rozpuštěné smálo, žloutky, rozinky, sekanéa mandle, mléko a vzešlým kváskem zaděláme tužší těsto.…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vanilkové rohlíčky + bezlepkový recept

Vanilkové rohlíčky + bezlepkový recept

Potřebné ingredience

140 g hladké mouky (bezlepkové 70 g směsi na bezl.pečivo+50 g směsi na bezl.chléb+20 g rýžové mouky), 40g moučkového cukru, 110 g másla, 250g loupaných mletých mandlí

Postup přípravy

Mouku smícháme s cukrem, změklým tukem a mletými mandlemi. Vypracujeme hladké těsto, ze kterého uděláme jakýsi váleček o průměru 4 - 5 cm. Krájíme na plátky a z každého plátku…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Pracny + bezlepková verze

Pracny + bezlepková verze

Potřebné ingredience

320g hladké mouky (u bezlepkové diety 100g směsi na bezl. chléb, 150 g směsi na bezl.pečivo, 70 g mouky Mantler), 280 g másla nebo hery, 200 g cukru moučky, 140 g mletých mandlí (osobně je mám raději než ořechy)3 lžíce hořkého kakaa na vaření, 1 kávová lžička mleté skořice.

Postup přípravy

Zpracujeme tmavé těsto, které necháme cca hodinu odpočinout v igelitu v lednici.
Formičky na pracny plníme asi do 1/3, ukládáme na plech a pečeme při cca 150°C asi 10 minut …

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Zimní hvězdy + bezlepková varianta

Zimní hvězdy + bezlepková varianta

Potřebné ingredience

300g hladké mouky (pro bezlepkovou variantu 150 g směsi na bezlepkové pečivo + 150 g směsi na bezlepkový chléb), 150 g másla nebo hery, 100 g cukru moučky, 1 vejce + 1 žloutek

Postup přípravy

Z uvedených surovin zpracujeme hladké těsto (nejlepší je nechat je "chytit" pokojovou teplotu) a vyválíme na placku cca 3 mm silnou. Vykrajujeme větší hvězdy (mohou být…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Ježci plnění ořechem

Ježci plnění ořechem

Potřebné ingredience

300g hladké mouky,100g másla, 100g sádla,50g cukru krupice, 1 vejce, 50 půlek jader vlašských ořechů, čokopoleva, kokos. Mouku, změklý tuk, cukr a vejce zpracujeme na hladké těsto. Do kousků těsta pak balíme poloviny jader vlašských ořechů do tvaru "slzy"¨tak, aby vznikl tvar ježka. Pečeme je v mírně vyhřáté troubě do růžova na pečícím papíru. Na plech je skládejte kousek od sebe, maličko nabudou (počítejte s tím proto i při modelování). Upečené a vychladlé ježky držíme za "čumáček", a namočíme do čokopolevy a ihned obalíme v kokosu, který vytvoří bodlinky. Jde to i naopak - obalit tělíčko bílou čokoládou a obalit v hnědém drobení, také utvoří bodliky. Osobně se mi víc líbí kokos Odkládáme oschnout na peč. papír a po zaschnutí uděláme očka a čumáček čokopolevou (namáčím párátko v čokoládě a udělám jím jen puntíky). Hotovo.

Postup přípravy

Těsto ze sádla a másla, dovnitř každého kousku vkládám půlku vlašského ořechu a vymodeluji jakousi kapku (slzu). Upečené potřeme tmavou čokoládou bez horní části tvaru kapky -…

Zobrazit více...

Kategorie