Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Zimní hvězdy + bezlepková varianta

0.0
Zimní hvězdy + bezlepková varianta

Potřebné ingredience

300g hladké mouky (pro bezlepkovou variantu 150 g směsi na bezlepkové pečivo + 150 g směsi na bezlepkový chléb), 150 g másla nebo hery, 100 g cukru moučky, 1 vejce + 1 žloutek

Postup přípravy

Z uvedených surovin zpracujeme hladké těsto (nejlepší je nechat je "chytit" pokojovou teplotu) a vyválíme na placku cca 3 mm silnou. Vykrajujeme větší hvězdy (mohou být samozřejmě i jiné tvary), vždy jednu bez prokroje uprostřed a do páru s vykrojením.
Pečeme na pečícím papíru nebo vymazaném a vysypaném plechu do růžova v dobře vyhřáté troubě.
Slepujeme mameládou (jahodová, rybízová nebo višňová jsou obzvlášť vhodné díky nakyslé chuti - dodají jakousi pikantnost) a obalujeme v moukovém cukru. Doba k rozležení 1 týden.
Pro bezlepkovou dietu jsou suroviny stejné vyjma mouky, zde jsem dávala 150g směsi na bezl.chléb a 150g směsi na bezl. pečivo. U bezlepkové varianty doporučuji co nejméně znovuzpracovávat a opšt válet, těsto velmi tuhne a rozpadá se.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie