Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Potřebné ingredience

30dkg prosáté hladké mouky,20 dkg Hery nakrájené na lupínky,1 celé vejce,1 lžíce octa,1 skořápka vody,náplň:strouhaná jablka,cukr,skořice,případně rozinky a sekané vlašské ořechy

Postup přípravy

Těsto se uhněte a nechá jednu hodinu v chladu.Pak rozdělíme na 4 díly,každý díl rozválíme,posypeme nastrouhanými jablky,skořicovým cukrem,zabalíme,potřeme rozšlehaným vajíčkem…

Zobrazit více...
DORTY
Pařížská šlehačka-krém

Pařížská šlehačka-krém

Potřebné ingredience

1/4 l tekuté šlehačky,20 dkg nastrouhané čokolády na vaření

Postup přípravy

Do kastrolku nalijeme šlehačku,přidáme nastrouhanou čokoládu,postavíme na oheň a za občasného zamíchání přivedeme do varu.Ihned odstavíme a necháme trochu vychladnout.Pak…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Nepravá humrová

Nepravá humrová

Potřebné ingredience

půl nastrouhaného celeru,malá nastrouhaná karotka,nastrouhané kyselé jablko,15 dkg majonézy(můžete klidně nahradit zakysanou smetanou),šťáva z půlky citronu,špetka cukru a soli

Postup přípravy

Vše se smíchá(někdo přidává i vařené filé-my ne).Mažeme na plátky veky nebo bagety.

Zobrazit více...
DORTY
Ořechový dort s pařížskou šlehačkou-recept po babičce

Ořechový dort s pařížskou šlehačkou-recept po babičce

Potřebné ingredience

5 vajec,5 dkg mletých vlašských ořechů,1nastrouhané jablko,20 dkg cukru,10 dkg hrubé mouky,1 pr.do peč.,1 lžička kakaa,1 lžička mleté kávy

Postup přípravy

Žloutky ušleháme s cukrem do pěny,přidáme jablko,mouku,ve které jsme rozmíchali zbylé přísady a nakonec ušlehaný sníh z bílků(při šlehání přidávám špetku soli,lépe ty bílky pak…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Kokosové kuličky mojí babičky

Kokosové kuličky mojí babičky

Potřebné ingredience

30 dkg cukru moučka,15 dkg másla,8 dkg kakaa,20 dkg kokos.moučky,2 bílky+kokosová moučka na obalení kuliček

Postup přípravy

Vše se smíchá a z hmoty děláme kuličky,které pak obalíme v kokosu.Dělám to tak týden předem,ale mohou se klidně dělat den předem.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Linecké mojí babičky

Linecké mojí babičky

Potřebné ingredience

21 dkg hladké mouky,14 dkg tuku,2 žloutky,7 dkg cukru moučka,trošku vanilky a citr.kůry

Postup přípravy

Vše rychle zpracujeme a vykrajujeme různé tvary,které po upečení slepujeme domácí rybízovou marmeládou.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vanilkové rohlíčky mojí babičky-výborné

Vanilkové rohlíčky mojí babičky-výborné

Potřebné ingredience

21 dkg změklého másla,11 dkg mletých ořechů,7 dkg cukru moučka,28 dkg hladké mouky+moučkový cukr smíchaný s vanilkovým na obalení hotových rohlíčků

Postup přípravy

Vše se promíchá a udělá vláčné těsto,které se nemusí ani nechat odpočinout a rovnou děláme rohlíčky,které klademe na vymaštěný plech a pečeme do slabě růžova.Ještě horké sundáme z…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rychlá "svíčková"

Rychlá "svíčková"

Potřebné ingredience

2 lžíce na kostičky nakrájené slaniny,1 lžíce nakrájeného celeru,1 lžíce petržele,1 lžíce mrkve(lze použít i mraženou směs a dát 3 lžíce té směsi),1/2 nadrobno nakrájené cibulky,4 nová koření,8 kuliček pepře,bobkový list,trošku tymiánu,asi 1/2 lžíce octa,kysaná smetana,lžíce mouky,mokka lžička cukru,sůl

Postup přípravy

Na slanině dozlatova osmahneme cibuli a zeleninu,přidáme koření,trošku octa,podlijeme vodou a dusíme do změknutí.Vyndáme koření(používám občas mleté a nedávám bobk.list,takže pak…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Krůtí-životabudič

Krůtí-životabudič

Potřebné ingredience

Na jedno krůtí stehno(nebo 2 menší) 1,5l vody,1,5 lžičky soli,pár kuliček pepře,pár kuliček nového koření,kousek čerstvého zázvoru,1 nadrobno nakrájená cibule,3 stroužky česneku,jedna menší mrkev,kousek celeru,do hotové polévky pak zavářka,petrželka

Postup přípravy

Vše dáme do papiňáku a asi jednu hodinu vaříme.Vše pak vyndáme(cibule se skoro rozpustí,takže tu tam nechávám),maso obereme od kosti a můžeme použít i na něco jiného(my jíme to…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Novozélandská treska-v mikrovlnce(rychlovka)

Novozélandská treska-v mikrovlnce(rychlovka)

Potřebné ingredience

500g tresky(je to jeden balíček mrazené),1/2 lžičky soli,trošku citr.šťávy,trošku oleje,trošku cibulky a petrželky

Postup přípravy

Tresku rozmrazíme,odřežeme ploutve,omyjeme i uvnitř,dáme do jenské mísy,osolíme a přidáme vše ostatní,přiklopíme víkem od mísy a pečeme 8 min.v mikrovlnné troubě.Mám úplně…

Zobrazit více...

Kategorie