Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
Krémová zeleninová polévka se sýrovými nočkami

Krémová zeleninová polévka se sýrovými nočkami

Potřebné ingredience

1/4 celeru, 1 větší mrkev, 4-5 brambor, 1/2 pórku, 2 kapustové listy, 1 stroužek česneku na nočky: 1/2 menší cibulky (popř. 1 naťovou, máme-li), 2 kostičky nebo 3 trojúhelníčky taveného sýra (může být i šunkový), 2-3 lž.hrubé krupice, 1 vejce, podle chuti čerstvé sekané bylinky

Postup přípravy

Mrkev, celer a brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a vložíme do hrnce. Pórek pokrájíme na kolečka, kapustové listy zbavíme řapíků a nakrájíme na proužky. Přidáme do hrnce…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Šťavnatý vepřový gulášek bez zahušťování

Šťavnatý vepřový gulášek bez zahušťování

Potřebné ingredience

vepřová plec dle počtu strávníků, 1 větší kapie, 2 mrkve, 1/2 menší cukety, 1 cibule, stroužek česneku.

Postup přípravy

Z masa pečlivě odstraníme přebytečný tuk a nakrájíme jej na středně velké kostky. Do hrnce dáme olej popř. sádlo, co jsme zvyklí používat, vložíme maso a zprudka po všech stranách…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Srnčí kýta na zelenině

Srnčí kýta na zelenině

Potřebné ingredience

srnčí kýta, cibule, mrkev, petržel, celer, nové koření, celý peř, bobkový list, sladká paprika, rajský protlak nebo sterilovaná rajčata, víno, olej

Postup přípravy

Srnčí kýtu odblaníme, pokrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, lehce opepříme a potřeme sladkou paprikou. Poté naskládáme do misky, přidáme několik kuliček nového koření a pepře,…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Potřebné ingredience

1 malá cibule, 1 stroužek česneku, šálek červené čočky, 1 mrkev, 1 petržel nebo kousek celeru, 1 bobkový list, majoránka, sůl.

Postup přípravy

Cibuli najemno nakrájíme a spolu s rozsekaným česnekem zesklovatíme na trošce olivového oleje. Mrkev a petržel očistíme, nakrájíme na malé kostičky, přidáme a krátce osmahneme.…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pravá italská pizza

Pravá italská pizza

Potřebné ingredience

300g polohrubé mouky, 20g droždí, lžička soli, půl lžičky cukru, olivový olej, 1 malý rajský protlak, bazalka, 150g šunky, 200g strouhaného sýra (např. směs mozzarely a cihly, nebo v Tescu lze koupit již nastrouhanou směs čedaru a mozzarely, je dobrá).

Postup přípravy

Do mísy dáme mouku, droždí rozpustíme v troše vlažné vody, vlijeme k mouce a přidáme lžičku soli a půl lžičky cukru. Zaděláme těsto spolu s cca půl hrnkem studené vody. Těsto…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Zdravá fanta

Zdravá fanta

Potřebné ingredience

na jednu sklenici : 1 větší nebo dva malé pomeranče, 1 plnou lžíci přírodního cukru (když použijete rafinovaný, taky to bude dobré), perlivá voda, led

Postup přípravy

Z rozkrojeného pomeranče nejprve odkrojíme plátek na ozdobu a poté vymačkáme šťávu a spolu s cukrem krátce svaříme - stačí pár minut varu. Odstavíme, necháme zchladnout a mezitím…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Kuřecí guláš s kuskusem

Kuřecí guláš s kuskusem

Potřebné ingredience

pro jednoho až dva strávníky : 150g kuřecích prsíček, 1/2 červené papriky nebo kapie, 1 větší rajče, 1 mrkev, menší cibule, olivový olej, kuskus, oříšek másla.

Postup přípravy

Cibulku najemno nakrájíme a zpěníme na olivovém oleji. Přidáme na kostičky pokrájené maso a krátce osmahneme. Poté přidáme mrkev a papriku pokrájené rovněž na kostičky, zalijeme…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zapečená mísa

Zapečená mísa

Potřebné ingredience

1 cuketa velká cca 20 cm, 3 středně velká rajčata, 3 brambory, 1 cibule, 100g uzeného masa, 100g tvrdého sýra.

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, cuketu a rajčata omyjeme a vše pokrájíme na kolečka. Cuketu neloupeme! Zapékací mísu vytřeme olivovým olejem a skládáme postupně za sebe rajčata,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
italská cibulačka

italská cibulačka

Potřebné ingredience

800g cibule, 50g čedaru, tři větší brambory, tmavý chléb, olivový olej

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na jemnější plátky a spolu s oloupanými a na kostičky nakrájenými bramborami dáme vařit do 1l mírně osolené vody. Vaříme do měkka. Mezitím si z tmavého chleba…

Zobrazit více...

Kategorie