Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Krémová zeleninová polévka se sýrovými nočkami

0.0
Krémová zeleninová polévka se sýrovými nočkami

Potřebné ingredience

1/4 celeru, 1 větší mrkev, 4-5 brambor, 1/2 pórku, 2 kapustové listy, 1 stroužek česneku na nočky: 1/2 menší cibulky (popř. 1 naťovou, máme-li), 2 kostičky nebo 3 trojúhelníčky taveného sýra (může být i šunkový), 2-3 lž.hrubé krupice, 1 vejce, podle chuti čerstvé sekané bylinky

Postup přípravy

Mrkev, celer a brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a vložíme do hrnce. Pórek pokrájíme na kolečka, kapustové listy zbavíme řapíků a nakrájíme na proužky. Přidáme do hrnce k mrkvi, celeru a bramborám, zalijeme zhruba 1-1/2l vody, osolíme, přidáme nadrcený stroužek česneku a jakmile začne voda vařit, vhodíme 1 kostku zeleninového bujónu ( já používám zn.Alnatura - bio, k dostání v DM drogerii). Pokud jej nemáte, nebo nekupujete, postačí, když polévku osolíte a dochutíte podle vlastní chuti.
Mezitím co se vaří zelenina si nakrájejte cibulku najemno, osmahněte do skovita na lžičce másla, přidejte sýr a nechte jej rozpustit. Pokud je směs hodně hustá, trošičku rozřeďte vodou. Rozpuštěný sýr zasypte 1lž.krupice a osmahněte, až se vše spojí podobně jako odpalované těsto. Nechte vychladnout, podle chuti přisolte, přidejte sekané bylinky a vejce a dohustěte zbylou krupicí na těstíčko.
Uvařenou polévku rozmixujeme do hladka, dochutíme, vrátíme na sporák a zaváříme maličké nočky ze sýrové hmoty. Polévka se nemusí již uvádět do varu, stačí nočky jen "táhnout",až vyplavou, vypneme. Přiklopíme a ještě před podáváním necháme pod pokličkou dojít. Podáváme s česnekovými krutony či jen tak. Tato polévka patří u nás doma k nejoblíbenějším, děti ji milují a výborně se hodí i jako lehká večeře. Doboru chuť i Vám!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie