Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Cheesecake se sušenkovým základem

Cheesecake se sušenkovým základem

Potřebné ingredience

150 g máslových sušenek, 100 g másla, 900 g sýru "creamcheese" (já smíchala Lučinu a Gervais), 6 vajec, 200 ml smetany ke šlehání, 200 ml zakysané smetany, 150 g cukru krupice, 2 lžíce hladké mouky, jeden sáček vanilkové cukru, 1 citron

Postup přípravy

Ze sušenek uděláme drť, rozpustíme máslo. Sušenky natlačíme na dno dortové formy vyložené pečícím papírem a polijeme máslem. Dáme na 15 minut odpočívat do lednice.

Mezitím…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Řez Obližprst

Řez Obližprst

Potřebné ingredience

Korpus: 5 vajec, 100 g moučkového cukru, 2 lžíce kakaa, 100 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek, 0,5 dl oleje, tuk na plech Krém: 5 žloutků, 2 dl mléka, 2 lžíce hladké mouky, 1 sáček vanilkového cukru, 250 g másla Sníh: 5 bílků, 300 g moučkového cukru, čokoláda nebo granko

Postup přípravy

Žloutky našleháme s cukrem, postupně přidáme tuhý sníh z bílků, kakao, mouku s práškem do pečiva a olej. Dobře vymícháme. Těsto rozetřeme na tukem vytřený plech, vložíme do…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Maďarská pečeně

Maďarská pečeně

Potřebné ingredience

Pro 6 osob 1,2 kg hovězí plece, sůl, pepř, 2 lžíce oleje, 4 lžíce ajvaru (papriková pasta), 1/2 svazku tymiánu, 1 lžíce medu, 1 lžíce dijonské hořčice Maille, 400 ml vývaru, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 červené papriky, 1 žlutá paprika, 1 zelená paprika

Postup přípravy

1) Troubu předehřejeme na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Tymián opláchneme, vodu střepeme a z tymiánu otrháme lístečky. Maso omyjeme, usušíme, vetřeme do něj sůl a pepř a poté je…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Hermelínový salát

Hermelínový salát

Potřebné ingredience

2 hermelíny
2 malé sladkokyselé okurky
1 střední cibule
4 plátky šunky
1 lžíce oleje
sůl

Postup přípravy

Vidličkou rozmačkáme hermelíny, promícháme s olejem, na drobné kostičky nakrájenou šunkou, cibulí a okurkami, Podáváme vychlazené.

Salátek je rychlý a moc dobrý.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Základní pizza Margherita

Základní pizza Margherita

Potřebné ingredience

1 dávka základního těsta (viz. první recept)
rajčatový základ (viz. první recept)
1 svazek čerstvé bazalky
400 g mozzarelly
2 lžíce olivového oleje
mořská sůl

Postup přípravy

Z těsta podle základního receptu vyválejte čtyři kruhové pláty, navrch dejte zvolený rajčatový základ (pokud jste si vybrali některý ze tří expresních, osolte ho), poklaďte lístky…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Základní těsto na pizzu

Základní těsto na pizzu

Potřebné ingredience

20 g droždí (1/2 kostky)
1/2 lžičky cukru
500 g polohrubé mouky nebo 550 g hladké mouky na pizzu
+ na posypání pracovní plochy
5 lžic panenského olivového oleje
1 lžička soli

Postup přípravy

1. krok: Rozmíchejte rozdrobené droždí, trochu vlažné vody a cukr. Na teplém místě nechte vzejít kvásek.
2.krok:V míse promíchejte mouku, kvásek a olej. Postupně přilévejte 300…

Zobrazit více...

Kategorie