Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vánoční cukroví

Přidat recept
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Citronová kolečka

Citronová kolečka

Potřebné ingredience

Těsto. 150 gr. hl. mouky, 1 kl prodepeče, 100 gr škrobové moučky, 100 gr másla, 2 žloutky, 100 gr cukru moučka, šťáva z 1 citronu Krém: 150 ml mléka, 15 gr hl. mouky, 50 gr cukru krupice, 75 gr másla, 50 gr cukru moučka, šťáva z 1/2 citronu Citronová poleva: 150 gr cukru moučka, 3 lžíce citr. šťávy, 1 lžíce oleje Citronové želé bonbony na zdobení

Postup přípravy

Těsto můžeme nechta do druhého dne v lednici, pak vykrajujeme kolečka.

Krém: z mléka, mouky a cukru uvaříme za stálého míchání kaši. Máslo utřeme s moučkovým cukrem, po…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Nepečené arašídové kuličky

Nepečené arašídové kuličky

Potřebné ingredience

Arašídové máslo, moučkový cukr, kakao, sušená syrovátka, strouhaný kokos.

Postup přípravy

Protože arašídové máslo miluju, napadlo mě, že bych z něj mohla udělat kuličky. Mám ráda s kouskama, vyzkoušeno z crunchy z Lidlu.
Veškeré ingredience (kromě kokosu) jsem…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Likérová srdíčka nebo oválky

Likérová srdíčka nebo oválky

Potřebné ingredience

Těsto - 220 g hl. mouky, 70 g cukru moučka, 50g nastrouhaných mandlí, 140 g másla, 2 žloutky Krém - 150 g másla, 50 g cukru moučka, 2 sáčky vanilkového cukru (Bio Amylon nebo Organic z Tesca), 20 ml vaječného nebo mandlového likéru, já měla doma Bombardino (pro ty co neznají, je to hodně podobné jako vaječný koňak), Poleva - čokoládová poleva (já měla kupovanou) + mandle

Postup přípravy

Mouku prosát, smíchat s cukrem, mandlemi, do vzniklé hromádky důlek a do toho máslo a žloutky, zpracovat v těsto. Nechala jsem uležet do druhého dne. Vyválet na plát, vykrájet…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Mandlové kokosky s třtinovým cukrem

Mandlové kokosky s třtinovým cukrem

Potřebné ingredience

100 gr hnědého cukru, 1 vanilkový cukr (bio Amylon s pravou vanilkou s třtinovým cukrem), 3 bílky, 90 g strouhaného kokosu, 60 g mletých mandlí, 30 g pražených lupínků

Postup přípravy

Bílky našleháme do pevného sněhu a postupně do něj všlehat cukr. Do sněhu zlehka vmíchat mleté mandle a kokos. Lžíci vytvořit na plechu vyloženém pečícím papírem kulaté hromádky,…

Zobrazit více...

Kategorie