Šťavnatý zákusek angreštový
Potřebné ingredience
Korpus: 2 vejce, 80 g cukru krupice, 30 g hladké mouky, 30 g Solamylu. Krém: 100 ml vody, 50 g cukru krupice, 300 g angreštu, 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 50 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 3 želatinové plátky, 250 ml smetany 33%.
Postup přípravy
Vyšleháme vejce s cukrem do pěny, vmícháme mouku se Solamylem. Upečeme tenký piškotový plát na plechu 30x40 cm s pečícím papírem, papír odstraníme a korpus rozpůlíme na 30x20 cm.…
Angreštové řezy se šlehačkou
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 125 g cukru krupice, 100 g polohrubé mouky, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva. Náplň: 600 g angreštu, 2 vanilkové pudinkové prášky, cukr dle chuti. Dále: 500 ml smetany 33%, dětské piškoty, džus na pokapání.
Postup přípravy
Vyšleháme vejce s cukrem do pěny, vmícháme suchou směs a upečeme piškot.
Očištěný angrešt krátce povaříme v oslazené vodě a scedíme ho. Šťávu doplníme vodou do 700 ml,…
Mrkvovo-ořechové dortíčky
Potřebné ingredience
Korpus: 150 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžička skořice, 150 g cukru krupice, 100 g jemně nastrouhané mrkve, 80 g nasekaných ořechů a 80 g rozinek, 2 vejce, 125 ml oleje. Poleva: 100 g hořké čokolády, 1 PL kokosového oleje nebo ztuženého 100% tuku. Krém: 125 ml smetany ke šlehání 33%, 125 g mascarpone, 1 PL cukru moučka. Dále: hrst strouhaných ořechů.
Postup přípravy
Vyšleháme do pěny vejce a pomalu do nich vléváme za stálého šlehání na nejnižších otáčkách olej. V druhé míse smícháme ostatní suroviny a pak obě směsi spojíme. Těsto nalijeme na…
Tvarohové dortíčky s broskvemi
Potřebné ingredience
Korpus: 300 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 100 g cukru moučka, 150 g Hery, 1 vejce. Krém: 125 ml smetany ke šlehání 33%, 125 g mascarpone, 1 PL cukru moučka. Náplň: 2 vejce, 150 g cukru moučka, 50 g másla, 500 g jemného tvarohu v alobalu, 500 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 lžička vanilkového extraktu. Dále: 1 broskvový kompot.
Postup přípravy
Z uvedených surovin na vále vypracujeme těsto, které rozválíme na plech 30x40 cm s pečícím papírem. Těsto poklademe kousky okapaných broskví a zalijeme náplní.
Náplň: Máslo s…
Tříbarevné košíčky
Potřebné ingredience
100 g 70% čokolády, 3 PL kokosového oleje, 50 g arašídového másla, sekané oříšky (arašídy, já ale dala pistáciové nesolené).
Postup přípravy
Recept je z posledního časopisu Albert. Kdo má také rád arašídové máslo jako my, může vyzkoušet.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s 1 PL kokosového oleje, nalijeme po 1…
Bílkový chlebíček s hroznovým vínem
Potřebné ingredience
Korpus: 6 bílků, 140 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 150 g Hery, 150 g hroznů bez pecek, 75 g vlašských ořechů. Dále: 100 g hořké čokolády, kousek 100% tuku.
Postup přípravy
Když vám zůstane z pečení plno bílků, můžete vyzkoušet třeba tento vynikající chlebíček.
Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, do kterého lehce vmícháme mouku s práškem,…
Sušenky s arašídovým máslem a čokoládou
Potřebné ingredience
Těsto: 200 g změklého másla, 150 g třtinového cukru, 150 g arašídového másla, 2 vejce, 300 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, špetka soli, 70 g hořké čokolády.
Postup přípravy
V míse smícháme máslo, cukr, arašídové máslo a vejce. Přimícháme mouku s práškem do pečiva a solí. Nakonec opatrně vmícháme nahrubo nasekanou čokoládu. Pokud je těsto měkké, dáme…
Mrkvové dortíčky
Potřebné ingredience
Korpus: 3 vejce, 250 g mrkve, 250 g hladké mouky, 150 g třtinového cukru, 4 PL kakaa, 150 ml mléka, 100 ml oleje, 1 kypřící prášek do perníku, špetka soli. Dále: 1 tmavá poleva Carla, 250 ml smetany ke šlehání, 250 g mascarpone, cukr moučka dle chuti, kakao na poprášení.
Postup přípravy
Mrkev nastrouháme najemno, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do mrkve zamícháme žloutky, mléko a olej. Zvlášť smícháme mouku, cukr, kakao, prášek do perníku a sůl. Sypké suroviny…
Jablkový koláč s ořechovým sněhem
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 150 g másla, 120 g cukru moučka, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 100 g strouhaných ořechů, 150 ml mléka. Náplň: 1 kg očištěných a oloupaných jablek, 5 PL třtinového cukru, 2 lžičky skořice. Sníh: 4 bílky, 120 g cukru moučka, 120 g strouhaných ořechů.
Postup přípravy
Nejdřív si připravíme náplň: Jablíčka nakrájíme na tenké plátky a spolu s cukrem je podusíme (bez přidání vody), po vypnutí přimícháme skořici a necháme vychladnout.
Změklé…
Malinové řezy se šlehačkou
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 160 g cukru krupice, 5 PL oleje, 160 g polohrubé mouky. Náplň: 350 ml malinové šťávy (povařených a přepasírovaných malin), cukr dle chuti, 1 vanilkový pudinkový prášek, 100 ml vody. Krém: 400 g bílého jogurtu, 250 g tvarohu ve vaničce, 100 ml malinové šťávy, 3 vrchovaté PL cukru moučka, 1 želatinový ztužovač, 100 ml vody. Dále: 250 ml smetany ke šlehání 33%, maliny na zdobení.
Postup přípravy
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, zašleháme olej, metličkou vmícháme prosátou mouku. Těsto nalijeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme …