Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koblihy

Koblihy

Potřebné ingredience

Těsto: 250 ml mléka, 40 g másla, 40 g cukru krupice, 4 žloutky, 3 PL rumu, 500 g hladké mouky, necelá lžička soli, 30 g droždí. Dále: olej na smažení

Postup přípravy

Máslo, cukr a žloutky (vše pokojové teploty) vyšleháme do pěny. Z části vlažného mléka, droždí a 1 lžičky cukru necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme prosátou mouku pokojové teploty…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mrkvové minimuffiny s citronovou polevou

Mrkvové minimuffiny s citronovou polevou

Potřebné ingredience

Těsto: 200 g jemně nastrouhané mrkve, 125 g třtinového cukru, 1 vejce a 1 žloutek, ½ lžičky skořice, šťáva z ½ citronu, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, špetka jedlé sody, 100 ml oleje. Poleva: 100 g cukru moučka, 1 PL horké vody, 1–2 PL citronové šťávy. Dále: cukrové zdobení

Postup přípravy

Zamícháme mrkev, cukr, vejce a žloutek, skořici, citronovou šťávu. V druhé misce smícháme mouku s práškem a sodou. Mouku vsypeme do mrkve, promícháme a až potom nakonec…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynuté buchtičky v minimuffinové formě

Kynuté buchtičky v minimuffinové formě

Potřebné ingredience

Těsto: 250 ml mléka, 100 g másla, 100 g cukru krupice, 2 žloutky, 500 g polohrubé a hladké mouky napůl, 30 g droždí, špetka soli, citronová kůra. Dále: náplň dle libosti, drobenka.

Postup přípravy

Abych využila formu na minimuffiny, zkouším v ní péct i kynuté těsto. A zatím se mi to líbí, je to něco jiného než klasické honzovky.

Těsto zaděláme v pekárně nebo ručně s…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Arašídové košíčky s ganache

Arašídové košíčky s ganache

Potřebné ingredience

Korpus: 113 g másla, 113 g jemného arašídového másla, 100 g cukru krupice, 100 g třtinového cukru, 1 vejce, ½ lžičky vanilkového extraktu, 155 g hladké mouky, ¾ lžičky jedlé sody, špetka soli. Náplň: 150 g hořké čokolády, 150 ml 33% smetany. Dále: čokoládová poleva.

Postup přípravy

Změklé máslo s arašídovým máslem a cukry vyšleháme do pěny, lžící vmícháme vejce, vanilkový extrakt a mouku se sodou a solí. Děláme kuličky velikosti vlašského ořechu a ty…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Cheesecake se šlehačkou

Cheesecake se šlehačkou

Potřebné ingredience

Korpus: 200 g Be Be sušenek, 100 g másla, 60 g vlašských ořechů, 1 lžička skořice. Náplň: 4 vejce, 400 g zakysané smetany, 250 g tvarohu ve vaničce, 100 ml mléka, 180 g cukru moučka, 1 lžička vanilkového extraktu. Dále: 200 ml smetany ke šlehání, borůvky, fialky.

Postup přípravy

Sušenky a ořechy nastrouháme, zalijeme rozpuštěným máslem, přidáme skořici a promícháme. Na dno dortové formy průměr 24 cm přivřeme pečící papír a sušenky natlačíme na dno i na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Nepečený dort s malinovým jogurtem

Nepečený dort s malinovým jogurtem

Potřebné ingredience

Korpus: 130 g sušenek Lotus, 50 g vlašských ořechů, 80 g másla. Náplň: 400 g bílého jogurtu, 250 g tvarohu ve vaničce, 3 vrchovaté PL cukru moučka, 220 g přepasírovaných malin, 6 želatinových plátků.

Postup přípravy

Sušenky nastrouháme nebo rozdrtíme, smícháme je s nastrouhanými ořechy a rozpuštěným máslem. Na dno dortové formy průměr 24 cm dáme pečící papír, boky obalíme potravinovou fólií.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Řezy s arašídovým krémem

Řezy s arašídovým krémem

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 120 g cukru krupice, 2 PL oleje, 120 g polohrubé mouky. Krém: 250 g mascarpone, 2 PL cukru moučka, 1 vrchovatou PL Nutelly, 1 vrchovatou PL arašídového másla, 1 lžičku vanilkového extraktu, 150 ml smetany 33 %. Poleva: 100 ml smetany 33 %, 100 g hořké čokolády, 10 g másla. Dále: marmeláda.

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, vmícháme olej a prosátou mouku. Těsto natřeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 200°C upečeme.
Krém:…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Sladké řezy Salko

Sladké řezy Salko

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 120 g cukru krupice, 120 g polohrubé mouky, 2 PL oleje. Krém: 250 g mascarpone, 200 g Salka, 250 ml 33 % smetany. Dále: švestková povidla, strouhaný kokos.

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme olej, vmícháme prosátou mouku. Těsto nalijeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 200°C upečeme (12…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koláč se švestkami v pudinku

Koláč se švestkami v pudinku

Potřebné ingredience

Těsto: 300 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 100 g cukru moučka, 100 g másla, 1 vejce, 2 PL vody. Náplň: 500 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 100 g cukru moučka, 3 žloutky, 250 g měkkého tvarohu v alobalu. Dále: mražené švestky nebo kompot, drobenka.

Postup přípravy

Na vále vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na vyšší slabě vymazaný plech 30x40cm.
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a vychladíme ho. Žloutky s cukrem a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koláč s tvarohem a jablky

Koláč s tvarohem a jablky

Potřebné ingredience

Těsto: 400 g hladké mouky, 120 g cukru moučka, 220 g másla, 3 žloutky, 5 PL mléka, 1 lžička prášku do pečiva. Tvarohová náplň: 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 1 vejce, 3 PL cukru moučka, 1 lžička vanilkového extraktu, trochu mléka. Jablečná náplň: 600 g oloupaných jablek, 80 g cukru krupice, ½ lžičky skořice, citronová šťáva.

Postup přípravy

Z uvedených surovin na vále vypracujeme hladké těsto. Polovinu těsta rozválíme a pomocí válečku přeneseme na slabě vymazaný plech 30x40 cm.
Suroviny na tvarohovou náplň dobře…

Zobrazit více...

Kategorie