Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohový koláč se sušenými švestkami

Tvarohový koláč se sušenými švestkami

Potřebné ingredience

Korpus: 200 g polohrubé mouky, 100 g másla, 25 g cukru krupice, 30 g lískových oříšků, 1 bílek, 2 PL mléka. Náplň: 250 g měkkého tvarohu v alobalu, 60 g cukru krupice, 2 vejce, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr. Dále: 200 g sušených švestek, 50 ml ovocného likéru.

Postup přípravy

Sušené švestky zalijeme likérem několik hodin před pečením, nejlépe den předem. Oříšky opražíme a sloupnuté nastrouháme.
Na vále vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Maková bábovka s vaječným likérem

Maková bábovka s vaječným likérem

Potřebné ingredience

Těsto: 4 vejce, 330 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 250 g másla nebo Zlaté Hané, 200 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 75 ml mléka. Náplň: 200 g makové náplně, 1 vejce, 6 PL vaječného likéru.

Postup přípravy

Změklé máslo, cukr, vanilkový cukr a sůl vyšleháme do pěny. Po jednom zašleháváme vejce, každé asi půl minuty. Na nízkých otáčkách zašleháme střídavě mléko a mouku smíchanou s…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Oplatky s kokosovým krémem

Oplatky s kokosovým krémem

Potřebné ingredience

Kokosový krém: 100 ml mléka, 100 g cukru moučka, 100 g strouhaného kokosu, 125 g másla. Dále: dortové oplatky, rybízová marmeláda, karamelový krém, čokoládová poleva.

Postup přípravy

(Dělala jsem medovníčky a zbylo mi trochu karamelového krému a drobečků, ve kterých se medovníčky obalují. Vmíchala jsem drobečky do krému.)
Na dortové oplatky (mně to vyšlo…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohové řezy s čokoládou

Tvarohové řezy s čokoládou

Potřebné ingredience

Korpus: 5 vajec, 60 g cukru moučka, 70 g polohrubé mouky, 1 PL kakaa. Krém: 100 g másla, 100 g Nutelly. Náplň: 250 g tvarohu ve vaničce, 200 g zakysané smetany, 3 PL cukru moučka, 1 lžička citronové šťávy, 250 ml smetany ke šlehání, 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker, 100 ml vody. Poleva: 150 g hořké čokolády, 100 ml smetany ke šlehání.

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, vmícháme prosátou mouku a kakao. Těsto natřeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech 30x40 cm a v troubě předehřáté na 190°C upečeme (asi…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Malinový zákusek se šlehačkou

Malinový zákusek se šlehačkou

Potřebné ingredience

Korpus: 3 vejce, 1 hrnek mléka, ½ hrnku oleje, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 2 PL kakaa. Krém: 500 g tvarohu ve vaničce, 200 g zakysané smetany, 3 PL cukru moučka, 350 g malin, 100 g cukru krupice, 5 želatinových plátků. Dále: 250 ml smetany ke šlehání, kousek hořké čokolády.

Postup přípravy

Všechny suroviny na hrnkovou buchtu zamícháme a krátce prošleháme. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech 30x40 cm a v troubě předehřáté na 190°C upečeme (asi 20 minut)…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koláč s broskvemi a vanilkovou náplní

Koláč s broskvemi a vanilkovou náplní

Potřebné ingredience

Těsto: 250 g hladké mouky, špetka soli, špetka prášku do pečiva, 75 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 125 g másla. Náplň: 250 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 zarovnané PL hladké mouky, 3 vejce, 250 ml smetany ke šlehání, 60 g másla, 70 g cukru krupice. Dále: 1 broskvový kompot.

Postup přípravy

Z uvedených surovin na vále vypracujeme hladké těsto, které rozválíme a upravíme do vymazané koláčové formy průměr 28 cm (nebo dortové formy 26 cm). Na těsto naskládáme okapané…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohový koláč z ovesných vloček

Tvarohový koláč z ovesných vloček

Potřebné ingredience

Korpus: 180 g jemných ovesných vloček, 170 g celozrnné špaldové mouky, 100 g třtinového cukru, 150 g másla nebo Hery, ½ lžičky skořice, špetka soli. Náplň: 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 250 g tvarohu ve vaničce, 3 PL cukru, 2 vejce, 1 lžička vanilkového extraktu. Ovoce: 200 g drobného ovoce (zde mražené maliny a červený rybíz), 1 PL třtinového cukru.

Postup přípravy

Ze surovin na korpus uděláme drobenku, 1 hrst odložíme stranou, zbytek natlačíme do vymazané koláčové formy průměr 28 cm, uděláme širší okraje. Náplň prošleháme, nalijeme na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Cukrový koláč z kynutého těsta

Cukrový koláč z kynutého těsta

Potřebné ingredience

Těsto: 100 ml mléka, 15 g droždí, 1 lžička cukru krupice, 250 g polohrubé mouky, ½ lžičky soli, 100 g másla, 2 vejce. Poleva: 50 g másla, 100 g cukru krupice, 200 ml 12% smetany.

Postup přípravy

Z vlažného mléka, lžičky cukru a rozdrobeného droždí necháme na teplém místě vykynout kvásek. V míse zaděláme mouku pokojové teploty, sůl, vejce, rozpuštěné vychladlé máslo a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mrkvovo-ořechový koláč

Mrkvovo-ořechový koláč

Potřebné ingredience

Korpus: 2 vejce, 100 g třtinového cukru, 1 vanilkový cukr, 50 ml oleje, 50 g nastrouhaných vlašských ořechů, 200 g jemně nastrouhané mrkve, 1 hrst rozinek, 100 g špaldové celozrnné mouky, ½ prášku do pečiva, 1 lžička skořice, citronová kůra. Poleva: 200 g zakysané smetany, 1 vanilkový cukr, skořice na posypání.

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s cukry do pěny, zašleháme olej. Vmícháme ořechy, pak mrkev, rozinky. Do mouky zamícháme prášek do pečiva, skořici a citronovou kůru. Směs přisypeme do těsta a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Cheesecake s jahodovým tvarohem

Cheesecake s jahodovým tvarohem

Potřebné ingredience

Korpus: 150 g Be Be celozrnných, 50 g másla, 3 PL rumu. Náplň: 250 g mascarpone, 250 g polotučného tvarohu ve vaničce, 150 g cukru moučka, šťáva z 1 limetky, 3 vejce. Horní vrstva: 250 g mačkaných jahod, 250 g tvarohu ve vaničce, 3 PL cukru moučka, 1 lžička vanilkového extraktu, 4 želatinové plátky.

Postup přípravy

Nadrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a rumem, směs namačkáme do dortové formy (průměr 24 cm) a dáme na chvíli do ledničky ztuhnout.
Mascarpone s tvarohem, cukrem a…

Zobrazit více...

Kategorie