Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vánoční cukroví

Přidat recept
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Andělská kokosová očka - nepečené

Andělská kokosová očka - nepečené

Potřebné ingredience

4 uvařené žloutky natvrdo, 150 g cukr moučka, 50 g másla, 3 PL rumu nebo vaječného likéru, 80 g strouhaného kokosu, tmavá čokoládová poleva - já používám čokoládu a trochu másla

Postup přípravy

Žloutky najemno nastrouháme, přidáme k nim změklé máslo, cukr, kokos, rum a zpracujeme do tužší hmoty, dáme vychladit. Z hmoty poté tvarujeme kuličky a koncem vyřečky v nich…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Kraple

Kraple

Potřebné ingredience

300 g hl. mouky, 300 g másla, 2 žloutky, 4 PL mléka, 1 lžíce octa, 1 lžíce rumu, moučkový cukr na obalení

Postup přípravy

Suroviny zpracujeme v těsto a necháme půl hodiny odpočinout (déle ne, ztuhlo by). Rozválíme na 6 mm silný plát a vykrajujeme různé tvary. Poklademe na plech potažený pečícím…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Mozartovy koule (marcipánové) - pracné, ale vynikající

Mozartovy koule (marcipánové) - pracné, ale vynikající

Potřebné ingredience

1) 800 g marcipán (recept mám zde: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=137363&user=147115) - 400g mletých mandlí, 400 g cukr moučka, 2 bílek, 1 ampulky mandlové esence, potravinářské zelené barvivo 2) čokoládové drobky: 80 g čokolády na vaření, 80 g másla + na formu, 2 vejce, 1 kypřící prášek, 50 g moučkového cukru, 50 g hladké mouky, 50 g mletých mandlí, hrubá mouka na formu 3) čokoládový krém: 100 g čokolády na vaření, 100 ml smetany na šlehání, 100 g másla, 50 ml rumu 4) čokoládová poleva

Postup přípravy

1) Připravte si marcipán a nechte ho odležet.
- Mandle zakapeme esencí, přidáme většinu bílku a cukru a prohněteme, je možno v této chvíli přidat i barvivo (tekuté, příp.…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Kokosové kuličky

Kokosové kuličky

Potřebné ingredience

150 g čokolády, 20 g másla, 2 vejce, 150 g cukr krupice, 150 g kokosu, 2 PL rumu, kokos na obalení

Postup přípravy

Čokoládu a máslo rozpustíme vo vodní lázni, vejce a cukr vyšleháme zvlášť, poté přidáme k čokoládě, přidáme, rum, kokos, promícháme, odstavíme, necháme ztuhnout, poté děláme…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Marcipán

Marcipán

Potřebné ingredience

množství je na výrobu 400 g marcipánu - 200g mletých mandlí, 200 g cukr moučka, 1 bílek, 1/2 ampulky mandlové esence

Postup přípravy

Mandle zakapeme esencí, přidáme většinu bílku a cukru a prohněteme, je možno v této chvíli přidat i barvivo (tekuté, příp. práškové naředěné trochou vody), poté přidáváme bílek a…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Oříškové košíčky

Oříškové košíčky

Potřebné ingredience

250 g prosáté hladké mouky, 70 cukr moučka, 120 g másla, 50 g mletých vlašských ořechů, citr.kůra, 1 vejce náplň: 375 ml šlehačky rozehřát nad parou, přidat 150 g mletých ořechů, 150 g třtinového cukru, 150 g rozdrcených piškot, 3 polévkové lžíce rumu, vše promíchat a nechat vychladit rybízová marmeláda, čokopoleva, něco na posypání (pistácie, oříšky,mandle...).

Postup přípravy

Ze surovin připravíme těsto, necháme vychladit, poté plníme ořechové formičky a pečeme do růžova dle dispozic trouby.
Do košíčku dáme trochu rybízové marmelády, trochu náplně,…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Karamelové oválky

Karamelové oválky

Potřebné ingredience

210 g prosáté hladké mouky, 140 g másla, 70 g cukr moučka, 2 žloutky, citronová kůra, 1 PL holandského kakaa, 140 g mletých ořechů náplň: 1 salko, 250 g másla, čokopoleva

Postup přípravy

Z uvedených surovin připravíme těsto, necháme v lednici odležet,poté vykrajujeme oválky (a pečeme do růžova na 180 st.C. POZOR, jsou po upečení křehké.
Salko dáme do hrnce s…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Citronové tyčinky

Citronové tyčinky

Potřebné ingredience

120 g polohrubé mouky, 120 g másla, 1 žloutek, 1 PL mléka, citr. kůra, citr. šťáva z ½ citronu, hl. mouka na vál poleva: 150 g cukr moučka, 1 bílek – smícháme a mícháme asi 15 min.

Postup přípravy

Ze surovin zpracujeme těsto, necháme odložit, rozválíme na silnější plát, potřeme polevou, rádýlkem nakrájíme na tyčinky a pečeme15 min na 170 st. C.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Klášterní rohlíčky

Klášterní rohlíčky

Potřebné ingredience

50 tmavé čokolády, 140 g hladké prosáté mouky, 100 g másla, 1 žloutek, 100 g ml. vlašských ořechů 30 g cukr moučka čokoláda a lískové oříšky na ozdobu

Postup přípravy

Vychlazenou čokoládu nastrouháme a dáme do lednice. Smícháme mouku, máslo, žloutek, ořechy, ořechy a dáme vychladit, poté zpracujeme do těsta nastrouhanou čokoládu a nechaáme…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vanilkové rohlíčky - s mandlemi

Vanilkové rohlíčky - s mandlemi

Potřebné ingredience

300 g prosáté hladké mouky, 50 cukr moučka, 100 g mletých mandlí, 2 žloutky, 200 g másla moučkový a vanilkový cukr na obalení

Postup přípravy

Ze surovin připrávíme těsto, necháme vychladit, poté tvarujeme malé rohlíčky a pečeme 7 min na 180 st.C, teplé obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru

Zobrazit více...

Kategorie