Zobrazit přihlášovací formulář
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí kapsa s hermelínem

Kuřecí kapsa s hermelínem

Potřebné ingredience

20 min, pro 2 osoby 2 kuřecí prsíčka 100 g másla 4 plátky jablka 1 Sedlčanský Hermelín 1 cibule sůl, pepř, sladká paprika

Postup přípravy

Prsíčka osolíme, opepříme, rozřízneme na 4 porce a pouze lehce naklepeme. V nejvyšší části masa nařízneme kapsu, do které vložíme plátek jablka a silnější plátek Hermelínu. Plátky…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Sedlčanský pstruh

Sedlčanský pstruh

Potřebné ingredience

20 min, pro 4 osoby 4 pstruzi 1 vejce 100 g hladké mouky 150 g drcených vlašských ořechů 1 dl suchého bílého vína 1 Sedlčanský Hermelín sůl, bílý pepř, olej

Postup přípravy

Pstruhy vcelku obalíme v hladké mouce, namočíme v těstíčku, pečeme zprudka na oleji po obou stranách a zvolna dopékáme. Těstíčko se připraví z vejce, bílého vína, soli, bílého…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Šumavské zapečené fleky

Šumavské zapečené fleky

Potřebné ingredience

40 min, pro 4 osoby 500 g širokých nudlí 3 vejce 3 Sedlčanské Hermelíny 300 g žampionů 1 cibule, 300 g hlávkového zelí 1/8 l mléka olej, sůl, pepř, kmín

Postup přípravy

Nudle uvaříme v osolené vodě, přecedíme a propláchneme studenou vodou. Na oleji podusíme cibuli a nakrájené žampiony. Zvlášť podusíme nakrájené zelí s kmínem. Vše promícháme,…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Papriky plněné Hermelínem

Papriky plněné Hermelínem

Potřebné ingredience

20 minut, pro 4 osoby 2 středně velké papriky 2 Sedlčanské Hermelíny nebo Sedlč. Smetanové Hermelíny 50 g šunkového salámu vcelku 1 malá cibule, sůl, pepř 1 lžíce majonézy, 1 lžička plnotučné hořčice Na ozdobení: 1 Lučina, 4 listy hlávkového salátu, 2 rajčata

Postup přípravy

Papriky omyjeme, podélně rozpůlíme, vyjmeme jádřinec
a odřízneme stopku. Hermelín nakrájíme na malé kousky, salám rozkrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno.…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Grilované kuličky

Grilované kuličky

Potřebné ingredience

20 min, pro 4 osoby 1/2 kg mletého masa 2 Sedlčanské Hermelíny sůl a pepř, 2 větší cibule 1 žemle, 1/2 šálku mléka 100 g slaniny 2 vejce, olej, grilovací koření

Postup přípravy

Mleté maso smícháme se žemlí máčenou v mléce, drobně rozkrájeným Hermelínem, žloutky, solí a pepřem. Z bílků ušleháme sníh, který lehce vmícháme. Pokud je směs řídká, zahustíme ji…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Povltavské kuře

Povltavské kuře

Potřebné ingredience

45 min, pro 4 osoby 1 kuře olej, česnek, sůl, pepř 2 Sedlčanské Vltavíny 2 dl smetany

Postup přípravy

Kuře rozporcujeme, osolíme, opepříme. Na rozpáleném oleji opečeme a vložíme do pekáče. Na výpeku restujeme na plátky nakrájený česnek, zalijeme trochou vody a kuře přelijeme.…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapečené palačinky

Zapečené palačinky

Potřebné ingredience

30 minut, pro 4 osoby 1/2 l mléka 5 vajec 1/4 kg hladké mouky 250 g špenátu 2 dl oleje česnek 1 Sedlčanský Hermelín

Postup přípravy

Nejdříve připravíme palačinky, které naplníme ochuceným špenátem, zabalíme je a přehneme napůl. Poté je naskládáme do vymazaného pekáčku, položíme na ně plátky Hermelínu a…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstovinový salát Vltavín

Těstovinový salát Vltavín

Potřebné ingredience

30 minut, pro 2 osoby 150 g těstovin 2 rajčata 1 kapie, nebo čerstvá paprika 1 Sedlčanský Vltavín 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce hořčice bílý pepř, sůl

Postup přípravy

Uvařené těstoviny propláchneme, zakapeme olivovým olejem, do misky nakrájíme rajče, kapii, cibuli, přimícháme těstoviny
a nahrubo nastrouhaný Vltavín. Spojíme dresinkem…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Domací lipánek

Domací lipánek

Potřebné ingredience

1a ½ tučného tvarohu, 1uvařený vanilkový pudink, cukr, mléko

Postup přípravy

Tvaroh a pudink rozmixujeme v mixéru a přidáme mléko dle potřeby. Můžeme přisladit a přidat vanilku.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Nebeská Máňa

Nebeská Máňa

Potřebné ingredience

20 dkg polohrubé mouky, 20 dkg moučkového cukru, 4 vejce, 10 lžic oleje, 10 lžic horké vody, 1/2 prášku do pečiva, šlehačka na ozdobení, ztužovač, džem. Krém: 3/4 l mléka, 3 vanilkové pudinky, 20 dkg moučkového cukru, 3 zakysané smetany, 1 a 1/2 balíčku piškotů, káva, rum

Postup přípravy

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, vodu a mouku prosátou s práškem do pečiva. Lehce vmícháme sníh z bílků. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu, s vyšším okrajem, při 160*C…

Zobrazit více...

Kategorie