Špačí/ ptačí budka z čokolády
Potřebné ingredience
čokoláda, šablony, marcipán, pařížský krém, korpus
Postup přípravy
Korpus pečen na plechu a následně vyřezáván a tvarován, plněno pařížským krémem a následně nahoru lepeny pláty čokolády tvarované na podložce, špaček a třešničky ve štítě budky…
Květinový dort
Potřebné ingredience
Zakysaná smetana, tvaroh, ovoce, korpus marcipán
Postup přípravy
Plněno mým nejvíc používaným krémem, klasický korpus, květy tvořeny vykrajovátky
Dort pro florbalistu
Potřebné ingredience
Zakysaná smetana, tvaroh, ovoce - jahody, banány, korpus, marcipán. Ozdoby dělány tvořítky na marcipán
Postup přípravy
Dort je dělán z klasického korpusu, plněný krémem z tvarohu, zakysanky a ovoce - viz předešlé mé recepty
Rychlý šlehačkový dort
Potřebné ingredience
Korpus smetana (je to speciální desertní smetana, která se dá zakoupit v Polsku, je už taková dost hustá, nemusí se šlehat), ovocný protlak, marcipán
Postup přípravy
Tento dort vznikl jen proto, abych mohla vyzkoušet nový krém a své nové pomůcky
čokoládový dort s pařížským krémem
Potřebné ingredience
Pařížský krém korpus čokoláda na ozdoby - transfer folie, formička na ozdoby a podložka na zdobení šlehačka, pařížská šlehačka, jahoda (uprostřed dortu v čokoládě)
Postup přípravy
čokoládové pláty kolem dortu jsou zdobeny transfer fólií a speciální podložkou, čokoládové tvary na dortu jsou tvořeny ve formičkách
Výzdoba dortu AC DC
Potřebné ingredience
Mléčný marcipán, pevné nervy, potravinářské barviva
Rychlý čokoládový dort
Potřebné ingredience
pařížský krém z jahodové čokolády čokoládový korpus čokoládová poleva
Tvarohový ovocný dort
Potřebné ingredience
Ovoce - jahody, borůvky\r\nTvaroh\r\nKysaná smetana\r\nCukr vanilkový\r\nKorpus + tekuté potravinářské barvy\r\nTyčinky vanilkové a kakaové, ovoce na zdobení, želatina
Postup přípravy
Viz postup u předešlých dortů\r\nBarvení korpusu - rozdělíte si těsto do 4 nádob (chcete-li více barev, klidně do více), přimícháte barvy a postupně vlíváte do sebe.
Dort baskytara
Potřebné ingredience
Marcipán korpus (bábovka olejovka) krém tělo - kysaná smetana+tvaroh+jahody krém krk - pařížský krém marmeláda na pomaz korpusů před nanesením krémů šablona z papíru párátka na připevnění některých dílů nitě na struny kupa trpělivosti :-)
Postup přípravy
Upekla jsem 3x korpus na plechu (ze 4.vajec) a připravila si šablonu z papíru (překreslila jsem si ji z počítače podle vybrané kytary) a podle ní vyřízla vždy 2 stejné korpusy …
Dort s čokoládou, marcipánem a pařížským krémem
Potřebné ingredience
Mramorový korpus Marmeláda Pařížský krém Marcipán Čokoláda
Postup přípravy
Mramorový korpus (v mých prvních receptech na dorty, případně dodám), 2x prokrojím, naplním pařížským čokoládovým krémem a zdobím nahoře plátem marcipánu, do kterého vytlačím přes…