Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Plněný bůček s bram. knedlíkem a kapustou

Plněný bůček s bram. knedlíkem a kapustou

Potřebné ingredience

Vyšší plát bůčlu, sůl, kmín, cibuli, česnek, vodu. Náplň: uzenina(kabanos,párek...),steril. okurek a kapii, 2 vejce. Brambor. knedlík: vařené brambory ve slupce, polohrubou mouku-dávám odhadem, vejce, sůl. Kapusta: mražená kapusta, pepř, sůl.

Postup přípravy

Bůček: bůček nařízneme, aby vznikla kapsa, osolíme ho i ve vnitř, okmínujeme, kapsu naplníme náplní, spíchneme, aby náplň nevytekla a když ano, nevadí, bude lepší šťávička. Do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová roláda s knedlíčky

Vepřová roláda s knedlíčky

Potřebné ingredience

Na roládu-plát vepřového masa, šunkový salám, mraženou kukuřici, mražený hrášek, mrkev, 2 vejce, cibuli, olej, 1 lžička hladké mouky, sůl, pepř. Na knedlíčky- 4tvrdší rohlíky, 6lžic polohrubé mouky, 1/4 nebo 250ml mléka, 1 vejce, 1lžička soli, 1 lžíce pažitky.

Postup přípravy

Na oleji orestujeme cibuli, přidáme mražený hrášek a kukuřici, očistěnou na menší kousky nakrájenou mrkev, osolíme, chvilku podusíme a přidáme vejce. Maso si rozklepeme, osolíme,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krkovička na zelí

Krkovička na zelí

Potřebné ingredience

250g kysaného zelí, menší cibuli, 500g krkovičky, kousek slaniny, 1dl vody, olej, sůl, pepř.

Postup přípravy

Kyselé zelí propláchneme a překrájíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmažíme krátce na oleji, přidáme slaninu, po chvíli zelí, osolíme, podlejeme vodou, podusíme 10min. a vypnem.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bram.těsto zapečené s uzeným

Bram.těsto zapečené s uzeným

Potřebné ingredience

12brambor, 1vejce, 10lžic hrubé mouky, sůl, majoránku, půlku uzeného kolena (nebo jiného uzeného třeba rolku...), 2hrsti mražené zeleninové směsi.

Postup přípravy

Brambory uvařené ve slupce nastrouháme nahrubo na struhadle, přidáme vejce, sůl, majoránku, mouku a vypracujeme těsto, které rozdělíme na dvě části. Jednu část rozložíme do olejem…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Ražničí s dušenou rýží

Ražničí s dušenou rýží

Potřebné ingredience

250g vepřová plec, 250g zadní hovězí, 1menší cibule, sůl, pepř, mletou papriku, lžičku hladké mouky, na rýži: 1hrnek rýže, 2hrnky vody, sůl.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na menší kousky a střídavě napichujeme na špejle spolu s cibuli nakrájenou na kolečka, osolíme, opepříme, orestujeme na oleji, přidáme cibuli co nám zbyla, necháme…

Zobrazit více...

Kategorie