Vepřové panenky po myslivecku
Potřebné ingredience
Vepřové panenky, ( mohou být i kančí, ale jsou o dost dražší! ), koření na divočinu-možno koupit, sůl, angl. slanina, červená cibule, čerstvé žampiony, rajský protlak, nakládané brusinky, červené víno, trocha solamylu.
Postup přípravy
Celé panenky osolím a po všech stranách hojně posypu kořením a nechám min. 2dny odležet v chladu.
Na větší pánvi s rozpuštěným sádlem pomalu opékám maso pod poklicí a často…
Japonské medajlonky
Potřebné ingredience
Vepřová panenka nebo kotleta bez kosti, kikkoman nebo jiná soj. omáčka, rýžové víno na vaření, možno nahradit vermutem, bílý pepř, ml. zázvor, solamyl, olej, kořenící sůl Aji-no-moto, možno nahradit glutaman sodný.
Postup přípravy
Maso nakrájím na medajlonky, naklepu, NESOLIM, posypu b.pepřem a zázvorem. V misce smíchám kikkoman a víno dle množství masa. Maso vložím do marinády a nechám odležet 2hod, může…