Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Vepřové panenky po myslivecku

0.0
Vepřové panenky po myslivecku

Potřebné ingredience

Vepřové panenky, ( mohou být i kančí, ale jsou o dost dražší! ), koření na divočinu-možno koupit, sůl, angl. slanina, červená cibule, čerstvé žampiony, rajský protlak, nakládané brusinky, červené víno, trocha solamylu.

Postup přípravy

Celé panenky osolím a po všech stranách hojně posypu kořením a nechám min. 2dny odležet v chladu.
Na větší pánvi s rozpuštěným sádlem pomalu opékám maso pod poklicí a často obracím.
Při tom si v kastrolu připravím omáčku-( pokut mám všechny suroviny připravené a nakrájené je hotová, než se maso upeče!!! ) Množství omáčky přizpůsobím množství masa!
Na nudličky nakrájenou slaninu orestuji, přidám na půlměsíčky nakrájenou cibuli a na plátky žampiony, posypu trochou divokého koření, přidám r.protlak a brusinky, zamíchám a po chvilce podleju č.vínem a nechám 5min pod pokličkou podusit. Jestli je omáčka málo hustá, zapráším troškou solamylu, promíchnu a je hotovo!!!
Cěrstvě opečné maso nakrájím na plátky, dám na talíř ozdobený čerstvou zeleninou a lehce přeleju omáčkou a přidám orestované vařené brambory se slaninou a cibulkou nebo rýži. Zbytek omáčky dám do sosírku a dle chuti si přidávám k jídlu.
Přeji DOBROU CHUT !!!
Tuto omáčku je možno použít na všechno mimutkové maso ze zvěřiny!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie