Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rozetky z domácí pekárny

Rozetky z domácí pekárny

Potřebné ingredience

200 ml vlažné vody, 65 ml olivového oleje, 50 g změklého másla, půl lžičky cukru, 1 lžička soli, 450 g hladké mouky, 1 sáček droždí (7 g), dále mléko na potření a sýr na posypání; já jsem místo části hladké mouky dala celozrnnou, pro pocit zdravého stravování :-)

Postup přípravy

Domácí pekárna nám připraví těsto, potom z něj odkrajujeme kousky, ze kterých tvoříme kuličky. Dáme na plech vyložený pečicím papírem, do středu kuliček vytlačíme vykrajovátkem…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Celozrnné pletýnky z domácí pekárny

Celozrnné pletýnky z domácí pekárny

Potřebné ingredience

250 ml mléka, 60 g rozpuštěného másla, 1 vejce, 350 g hladké mouky, 150 g celozrnné mouky, 1 lžička soli, 1 sáček droždí, dále na potření 1 vejce, na posypání kmín, mák, sezamové semínko, hrubá sůl...

Postup přípravy

Vše dáme v uvedeném pořadí do DP na program "Těsto". Po vykynutí si těsto rozdělíme na 4 díly, každý díl ještě rozdělíme na 3, ty rozválíme na pramínky, ze kterých…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Bageta z domácí pekárny

Bageta z domácí pekárny

Potřebné ingredience

150 ml vody, 200 ml mléka, 3 lžíce oleje, 200 g polohrubé mouky, 100 g žitné celozrnné mouky, 200 g grahamové mouky, 1 lžička soli, 1 lžička kmínu, 1/2 kostky droždí

Postup přípravy

Vše dáme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program "Těsto". Po vykynutí z těsta vyválíme 2 bagety a necháme ještě asi 10 minut kynout na pečicím papíru na plechu.…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Hrníčková vánoční štola z domácí pekárny

Hrníčková vánoční štola z domácí pekárny

Potřebné ingredience

1 hrnek mléka, 5 lžic rumu, 1/2 kostky rozpuštěného másla, 2 žloutky, 3 hrnky polohrubé mouky, 2 lžíce pískového cukru, nastrouhaná citronová kůra, 1 balíček vanilkového cukru, špetka mleté skořice, mletého muškátového oříšku a soli, 1 kostka droždí. Dále potřebujeme kandované ovoce, oloupané mandle, oříšky, rozinky (prostě dle chuti, něco můžete vynechat, něco jiného přidat)

Postup přípravy

Štolu pečeme začátkem prosince, aby se rozležela.
Všechny suroviny, kromě ovoce, mandlí, oříšků a rozinek, dáme v uvedeném pořadí do nádoby domácí pekárny. Droždí rozdrobíme…

Zobrazit více...

Kategorie