Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Nudličky - domácí - gyros

Nudličky - domácí - gyros

Potřebné ingredience

4 plátky vepřové kýty, bramborový škrob, olivový olej, sůl, koření na gyros na obložení listy ledového salátu, kostičky barevných paprik krémová zakysaná smetana, koření na tzatziki

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na nudličky , osolíme, opepříme. zakapeme olivovým olejem a necháme půl hodiny odležet. Pak maso na olivovém oleji na větší pánvičce osmažíme, přidáme koření na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zbojnický vepřový guláš

Zbojnický vepřový guláš

Potřebné ingredience

500 g libové vepřové plece, sůl, 1 zarovnanou lžíci škrobové moučky,3 lžíce oleje, worcesterová omáčka,1 velká cibule,4 rajčata,2 nepálivé papriky,4 lžíce mraženého hrášku,100 g žampionů( nemusí být)

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na menší kostky, osolíme a poprášíme škrobovou moučkou .Na 2 lžících oleje si maso opečeme ,podlijeme trochou vody, osolíme a přidáme pár kapek worcesteru ,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dva z jednoho: Vepřové po Mexicku

Dva z jednoho: Vepřové po Mexicku

Potřebné ingredience

Druhou polovinu z dušené plece, mletá paprika,2 dl vody, 3 stroužky česneku,6 koktejlových rajčátek,1 malá plechovka sterilovaných fazolek , 1 lžíce solamylu ,1 dl vody na rozmíchání solamylu, sůl

Postup přípravy

Vezmeme si druhý kastrol z dušeným masem přidáme ml. papriku, utřený česnek, zalijeme 2 dl vody přidáme rajčátka pokrájená na čtvrtky, scezené fazolky. Solamyl rozmícháme ve vodě…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dva z jednoho: Vepřové na kmíně

Dva z jednoho: Vepřové na kmíně

Potřebné ingredience

1 kg vepřové plece,2 cibule, sůl, kmín-drcený,2 lžíce sádla, hladká mouka,voda

Postup přípravy

Maso nakrájíme na středně velké kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V papiňáku si rozpustíme 2 lžíce sádla ,dáme cibulku a orestujeme dozlatova. Přidáme kostky masa, sůl…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotleta s hořčičnou omáčkou

Kotleta s hořčičnou omáčkou

Potřebné ingredience

4 kotlety(lépe bez kosti),sůl.pepř,olej ,anglická slanina Na hořčičnou omáčku:malou cibuli,30g másla,30g hladké mouky,1 lžíce plnotučné hořčice,trochu bílého vína,citonová šťáva,1 žloutek,vývar

Postup přípravy

Kotlety naklepeme,osolíme,opepříme ,potřeme olejem a necháme půl hodiny odpočinout.Mezi tím si připravíme hořčičnou omáčku:z másla,nakrájené cibule a hladké mouky si uděláme jíšku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový závitek se zelím

Vepřový závitek se zelím

Potřebné ingredience

4 plátky krkovice,5 dkg libové anglické slaniny, 200g kysaného zelí,1 větší cibule,4 stroužky česneku,sádlo,2 lžíce hladké mouky,1 lžičku drceného kmínu, sůl , pepř

Postup přípravy

V kastrolku si na 1 lžíci sádla osmahneme nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájené kostičky anglické slaniny, přidáme okapané na menší kousky pokrájené zelí, osolíme, ochutíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plec na houbách

Vepřová plec na houbách

Potřebné ingredience

500 g libové vepřové plece,2 cibule, 2 lžíce oleje, houby čerstvé sušené, mražené nebo žampiony( já jsem použila mražené-předem podušené na cibulce),sůl, pepř, drcený kmín,1 lžíci koření Harmonie chuti(od Maggi) ,smetanu,3 lžíce hladké mouky,citrón

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky, Na oleji si orestujeme nakrájené cibule, přidáme kostky masa a necháme maso zatáhnout. Přidáme drcený kmín, sůl, pepř ,lžíci Harmonie chuti (nebo jiného…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plec "alá bažant" s bramborovým knedlíkem a špenátem

Vepřová plec "alá bažant" s bramborovým…

Potřebné ingredience

asi 3/4 kg libové vepřové plece,kousek uzeného špeku,cibuli,trochu oleje,3 bobkové listy,6 kuliček pepře a nového koření,3 kuličky jalovce,sůl

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibuli a opečeme na kousky nakrájený špek.Pak přidáme na větší kostky nakrájenou plec,koření, osmahneme ,podlijeme trochou vody a dusíme skoro do měkka,dle…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kotlety na jalovci

Vepřové kotlety na jalovci

Potřebné ingredience

4 libové kotlety, 1 větší cibule , asi 10 dkg slaniny,10 kul.jalovce, mouka a máslo na jíšku, vývar na podlévání, koření Divočina, sůl, olej

Postup přípravy

Na troše oleje rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme pokrájenou cibuli a osmažíme dozlatova .Kotlety naklepe, nařízneme okraje , osolíme a opečeme na připraveném…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Jídlo z jednoho pekáče

Jídlo z jednoho pekáče

Potřebné ingredience

500 g libové plece,750g brambor,1 smetana(tatra mléko),2 cibule,200g eidamu, pepř, sůl, koření na americké brambory, olej.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na malé plátky, naklepeme ,osolíme, opepříme . Brambory oloupeme a nakrájíme asi na půl cm. plátky. Cibuli pokrájíme na kolečka. Sýr si nahrubo nastrouháme.

Zobrazit více...

Kategorie