Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
***Tiramisu bez mascarpone

***Tiramisu bez mascarpone

Potřebné ingredience

8 x 100gramovych lucin, pripadne pul na pul s tucnym tvarohem v krabicce
vajecny konak
cukr
silna horka cerna kava s brandy
hořke kakao na zasypani
cukrarske nebo i detske piskoty (pouzivam bezne detske)

Postup přípravy

Do misky luciny, vajecnak, cukr dle chuti a utrit krem - lze pripadne naredit trochou mleka, ovonet trochou citronove kury
piskoty z puli namacet v kafi, skladat vedle sebe do…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Lilek   ***Melanzane alla parmigiana v ceskych podminkach - lilky s parmazanem

Lilek ***Melanzane alla parmigiana v ceskych…

Potřebné ingredience

Lilek na zhruba 0,5-0,7cm kolecka, lehce osolit, zatizit na taliri jinym talrem a nechat vypotit, pak opeprit.
sunka na platky.
parmazan, nebo eidam,
strouhanka,
pomodori pelati - sparena rajcata v konzerve ( nebo sparime cerstva), do nich pridat utreny cesnek (nebo platky, lze vyjmout) - svarit na hustsi polevu, osolit, pridat origano.

Postup přípravy

lilek muzeme, ale nemusime nechat vykapat (jen osoleny se zatizi a necha stat, pusti vodu a trisloviny - nikdy to nedelam, pomohu si jinak a chut nikdy nebyla hořká).
osoleny a…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Ještě jednou PANGAS, tentokrát zapečený

Ještě jednou PANGAS, tentokrát zapečený

Potřebné ingredience

ryba, smetana, cherry rajčata, bílá cibule, citrón, černé olivy, sůl, příp. bylinky a sýr

Postup přípravy

rybu zapékám se smetanou a rajčaty - bílá cibule na proužky, černé olivy - opláchnout a okapat, cherry rajčátka omýt a na půlky, v pekáčku (skleněném) na troše oleje osmahnu rybu…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pangasius / pangas - výborná bílá rybička s minimem kostí

Pangasius / pangas - výborná bílá rybička s minimem…

Potřebné ingredience

pangas, máslo, bylinky, citrón, bílé víno, meduňka, sůl, petržel, kapari, cherry rajčata, bílá cibule atd., vždy dle receptu a nejlépe podle chuti :-))

Postup přípravy

Vynikající ryba, nejlepší je z makra čerstvá.

jen na másle s čerstvými bylinkami. nejprve zakápnu citrónem, pak posypu petrželkou a přidám kousek česneku a lehounce…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Na lazaně i na jiné těstoviny***Ragu alla bolgnese - Bolonske ragu

Na lazaně i na jiné těstoviny***Ragu alla bolgnese -…

Potřebné ingredience

mrkev, celer, petrzel (kupuji zmrazene, kostky),
mlete maso,
cibule, cesnek na kosticky,
pomodori pelati,
rozmaryn, pepr,

Postup přípravy

velmi chutne, rychle, lze pouzit do lasagni, nebo jako sugo na jakekoli testoviny

Do panve olej, cibuli, cesnek, maso, osolit, osmahnout, zeleninu, rajcata. varit

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
***Prosciutto e piselli - šunka a hrášek

***Prosciutto e piselli - šunka a hrášek

Potřebné ingredience

cibule na kostky, sunka na kostky, hrášek čerstvý nebo sterilovaný, šlehačka, rozmarýn, těstoviny, parmazán

Postup přípravy

Na malo oleje cibulku, sunku, sterilovany hrasek (ja to nekdy delam tak, ze dam misto oleje vysmahnout libovou anglickou slaninu), zalit slehackou (take cremefine light). trochu…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Farfalle alla siciliana - motylci po sicilsku

Farfalle alla siciliana - motylci po sicilsku

Potřebné ingredience

cibulka na male kostky,
cesnek na male platky nebo na kostky,
tunak ve vlastni stave,
kousky slanecku, nebo ja radsi pouzivam sardelovou pastu,
cerne (pripadne zelene) olivy bud v celku, nebo na platky,
kapari,
maslo, oliv.olej,
pomodori pelati - spařená loupaná rajčata v konzervě,
origano,
suche bile vino,

Postup přípravy

Do rendliku na mirny ohen dam lzici masla a olej, pridam cibulku - az zesklovati, ubrat na jeste min plynu, pridat sardelku a cesnek - udela se jakysi krem, do toho prihodim…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Bazalkové pesto a špagety - opravdovsky po Janovsku, podle dědečka Bertíka

Bazalkové pesto a špagety - opravdovsky po Janovsku,…

Potřebné ingredience

Čerstvá svěží bazalka - je jí třeba pořádný svazek, česnek, pecorino, parmazán, piniové oříšky, olej extra vergine a hrubá mořská sůl.
špagety (nechci dělat reklamu, ale barilla je barilla... :-)) )

Postup přípravy

Otrhat z oprané a osušené bazalky jen pěkné lístky, hodit do mixéru spolu s pár zrnky soli, s 1-2(lépe) stroužky česneku a s 1/2 nastrouhaného nebo na kousky nakrájeného parmazánu…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Ořechové pesto na špagety  SUPER OBĚD ZA DESET MINUT!!!!

Ořechové pesto na špagety SUPER OBĚD ZA DESET MINUT!!…

Potřebné ingredience

10dkg oloupaných vlašáků, česnek, pepř, sůl, 2 plátky toustového chleba namočené v mléce (případně rohlík nebo housku), strouhaný parmazán - docela dost, kiri sýr 2 kostky, olivový olej extra vergine, fusilli (nudle) nebo spaghetti cca 100 - 120g na osobu

Postup přípravy

dáme do osolené vody vařit těstoviny. mezitím do mixéru dáme česnek, chleba (lehce vymačkat), ořechy, trochu pepře, nejlépe bílý pepř 2 celé kuličky, ale netřeba (- pro děti), tak…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
zelené fazolkové lusky se slaninkou, (cherry rajčátky) a jemně pikantní zálivkou - výborné, lehké, letní

zelené fazolkové lusky se slaninkou, (cherry rajčátky)…

Potřebné ingredience

zelené fazolky buď mražené nebo čerstvé, česnek, sůl, slanina, plátky bílého toustového chleba, koření - směs na pomazánkové máslo, oliv.olej, vinný ocet nebo citrón, cherry rajčátka, případně feta na kostky, případně chilli paprička nebo tabasco

Postup přípravy

V osolené vodě se dvěma po délce rozříznutými stroužky česneku uvaříme fazolky, scedíme a propláchneme ledovou vodou, na pánvi osmahneme slaninu a vyjmeme, ve vypečené šťávě…

Zobrazit více...

Kategorie