Zobrazit přihlášovací formulář

Saláty, zálivky

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

zelené fazolkové lusky se slaninkou, (cherry rajčátky) a jemně pikantní zálivkou - výborné, lehké, letní

0.0
zelené fazolkové lusky se slaninkou, (cherry rajčátky) a jemně pikantní zálivkou - výborné, lehké, letní

Potřebné ingredience

zelené fazolky buď mražené nebo čerstvé, česnek, sůl, slanina, plátky bílého toustového chleba, koření - směs na pomazánkové máslo, oliv.olej, vinný ocet nebo citrón, cherry rajčátka, případně feta na kostky, případně chilli paprička nebo tabasco

Postup přípravy

V osolené vodě se dvěma po délce rozříznutými stroužky česneku uvaříme fazolky, scedíme a propláchneme ledovou vodou, na pánvi osmahneme slaninu a vyjmeme, ve vypečené šťávě orestujeme kostky toustového chleba posypaného kořením na pomazánkové máslo (obyčejně plátek chleba před rozkrájením tence potřu máslem a posypu kořením, pak nakrájím) = uděláme krutonky.

Můžeme/nemusíme přidat rajčata: cherry rajčátka rozpůlíme, lehce okořeníme , pomázneme oliv. olejem a pod grilem rychle ogrilujeme (na pánvi osmahneme).

opatrně smícháme dohromady, zalijeme zálivkou z oliv.oleje, vinného octa, origana a soli, případně přidáme chilli papričku, nebo jednu jedinou kapku tabasca - vše rozšleháno ve sklence.

případně můžeme přidat na kostky nakrájenou fetu. (fetu nekdy dopředu nakládám s česnekem, olivami, petrželí a chilli do oleje a vinného octa, nebo jen do oleje, mám v lednici - vždy po ruce na saláty :-)) )

dáme vychladit. velmi letní a chutné.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie