Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Lilek ***Melanzane alla parmigiana v ceskych podminkach - lilky s parmazanem

0.0
Lilek   ***Melanzane alla parmigiana v ceskych podminkach - lilky s parmazanem

Potřebné ingredience

Lilek na zhruba 0,5-0,7cm kolecka, lehce osolit, zatizit na taliri jinym talrem a nechat vypotit, pak opeprit.
sunka na platky.
parmazan, nebo eidam,
strouhanka,
pomodori pelati - sparena rajcata v konzerve ( nebo sparime cerstva), do nich pridat utreny cesnek (nebo platky, lze vyjmout) - svarit na hustsi polevu, osolit, pridat origano.

Postup přípravy

lilek muzeme, ale nemusime nechat vykapat (jen osoleny se zatizi a necha stat, pusti vodu a trisloviny - nikdy to nedelam, pomohu si jinak a chut nikdy nebyla hořká).
osoleny a opepreny na panvi na olivovem oleji z obou stran opeceme, pritlacime vidlickou - pusti vodu, odpari se, a lilek rychle zmekne.
na vymazany a bohate strouhankou vysypany plech nebo do pekacku naskladame kolecka lilku, na kazde kolo trochu rajcatove polevy, zaskladat sunkou, syrem, zapeci.


mnamka!!! s otoustovanym bilym chlebem a vinkem s prateli super!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie