Boloňský květák
Potřebné ingredience
500 g brambor 1 malý květák Sůl 1 cibule 2 mrkve 4 lžíce oleje 500 g mletého masa 1 konzerva loupaných rajčat 2 lžíce rajského protlaku Pepř 8 lístků bazalky 250 ml vývaru
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Květák očistíme a rozebereme na růžičky.
V kastrolu přivedeme k varu vodu a osolíme ji. Krátce v ní povaříme brambory a…
ŠVÉDSKÉ KULIČKY
Potřebné ingredience
500 g mletého masa, 2 cibule, máslo, 1 vejce, strouhanka, mléko, sůl, olej, 250 ml zeleninového vývaru, 200 ml 33 % smetany, sojová omáčka, pepř, pažitka
Postup přípravy
Cibuli oloupeme, najemno nasekáme a polovinu množství necháme na másle zesklovatět, poté necháme vychladnout. V míse smícháme maso, vejce, strouhanku, orestovanou cibuli,…
SEKANÁ NA PLECHU SE ŠŤOUCHANÝMI BRAMBORAMI - díky ID…
Potřebné ingredience
1 kg mletého masa, 1 větší cibule, 3 stroužky česneku, mléko, 2 rohlíky, 3 vejce, 1/2 červené papriky, 1/2 žluté papriky, majoránka, kmín, koření na pizzu, rajčata, uzený sýr + jiný sýr dle chuti Na šťouchané brambory - brambory, máslo, jarní cibulka, Schwarzwaldská šunka
Postup přípravy
Rohlíky natrháme na malé kousky a namočíme do mléka. Cibuli nakrájíme na malé kousky, česnek prolisujeme do mísy a přidáme maso, housky, cibuli, vejce, koření, nakrájené papriky a…
Zapékané papriky - kluci v akci
Potřebné ingredience
500 g mletého masa (míchané hovězí a vepřové) 4 barevné papriky 1 velká cibule 1 lžíce rajského protlaku 300 g tvrdého sýra (eidam, parmezán) olej mletá sladká paprika bazalka mletý pepř sůl 6−8 větších brambor 250 ml smetany
Postup přípravy
Na pánvi zpěníme cibulku na oleji, přidáme mleté maso ochucené solí, pepřem, sladkou paprikou a bazalkou, orestujeme a přimícháme rajský protlak. Poté necháme zchladnout.