Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Boloňský květák

0.0
Boloňský květák

Potřebné ingredience

500 g brambor 1 malý květák Sůl 1 cibule 2 mrkve 4 lžíce oleje 500 g mletého masa 1 konzerva loupaných rajčat 2 lžíce rajského protlaku Pepř 8 lístků bazalky 250 ml vývaru

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Květák očistíme a rozebereme na růžičky.
V kastrolu přivedeme k varu vodu a osolíme ji. Krátce v ní povaříme brambory a pak k nim přidáme květák. Oboje uvaříme doměkka, scedíme a necháme okapat.
Oloupanou cibuli drobně nasekáme, očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme. V pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a zeleninu orestujeme. Přidáme maso a opečeme.
Do masové směsi přidáme pokrájená rajčata, protlak, sůl, pepř, nasekanou bazalku a vývar. Dusíme asi 20 minut.
Formu vymažeme zbylým olejem, na dno dáme brambory s květákem (několik růžiček necháme stranou) a zakryjeme je masovou směsí.
Nahoru položíme zbylé růžičky květáku a na vše nastrouháme sýr.
Zapékáme při 190°C asi 20 minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

poppysek 19. 11. 2014, 15:27
(Y)
LilisCalwert 3. 2. 2014, 8:36
Chybí vám 2 lístky bazalky... :-@
pytrisek2 25. 2. 2014, 21:12
@LilisCalwert Bohužel, je jich 6 |:o)
laskonka333 15. 12. 2013, 16:28
(Y)
marky18 24. 7. 2013, 0:02
Skvělý receptík, díky!!! (Y) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie