Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí játra na cibulce a paprice

Kuřecí játra na cibulce a paprice

Potřebné ingredience

600g kuřecích jater, mletý zázvor, trocha oleje, 200g červené papriky nebo kapie, 100g cibule, 1/2dcl vody, worcester, mletý pepř, sůl

Postup přípravy

1/ Játra odblanit a nakrájet na malé kousky. Poprášit mletým zázvorem.
2/ Papriky pokrájet na nudličky a cibuli na čtvrtkolečka a rozebrat na nudličky.
3/ Na pánvi zpěnit…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Sladkokyselé kuře

Sladkokyselé kuře

Potřebné ingredience

NA ZÁKLAD: 4 kuřecí prsa, 1 lžíce sojové omáčky, 2 lžičky olivového oleje, 1 menší červená paprika, 1 střední mrkev, 2 stroužky česneku, kus čerstvého zázvoru (velký asi jako palec), olej na smažení, 1 lžíce sezamových semínek na ozdobu, NA OMÁČKU: 5 lžic sojové omáčky, 5 lžic bílého vinného octa, 5 lžic sherry nebo portského, 2 lžíce hnědého cukru, 2 lžičky kukuřičného škrobu, 200ml vody, NA TĚSTÍČKO TEMPURA: 1 hrnek ledové vody, 1 vejce, 1 hrnek hladké mouky

Postup přípravy

1/ Maso nakrájet na proužky, polít lžicí sojové omáčky a olivovým olejem, promíchat a nechat v chladu alespoň hodinku odležet.
2/ Mrkev a papriku nakrájet na nudličky, zázvor…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře na víně (původně Coq au vin)

Kuře na víně (původně Coq au vin)

Potřebné ingredience

celý kohoutek nebo kuře, 100 g oleje, 250g kořenové zeleniny (půl na půl mrkev a kořenová petržel), 100g šalotky, 4 lžíce rybízové marmelády, 300ml suchého červeného vína, cca 150-200ml vývaru, 1lžíce krupicového cukru, sůl, pepř, tymián, rozmarýn

Postup přípravy

1/ Kohoutka nebo kuře naporcovat, kořenovou zeleninu nakrájet na kostky o hraně cca 1cm a šalotku nakrájet nahrubo.
2/ V kastrolu na vyšším plameni rozpálit olej a na něm…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí kapsa ve slaninové košilce

Kuřecí kapsa ve slaninové košilce

Potřebné ingredience

4 kuřecí prsní řízky, 100-120g čerstvých žampionů, 2 vejce, 2 lžičky francouzské hořčice (dijon), 4 plátky sýru čedar, tymián, zhruba 24 tenkých plátků slaniny (nejlepší je sušený tyrolský "bauchspeck"), 2 lžíce olivového oleje nebo trocha másla

Postup přípravy

1/ Žampiony očistit, oloupat a kloboučky nakrájet nadrobno. Potom je asi 3-5 minut orestovat na pánvi na oleji nebo másle.
2/ K žampionům přidat vejce a hořčici a umíchat směs…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Pečené kuře na tymiánu

Pečené kuře na tymiánu

Potřebné ingredience

1 celé kuře bez drobů (cca 1,4 kg), mořská sůl a čerstvě mletý pepř, 3 snítky tymiánu (nebo přiměřené množství sušeného), šťáva z 1/2 citronu, 50 g květového medu, 60 g másla +trocha na zjemnění výpeku

Postup přípravy

1/ Kuře omýt, osušit, zvenku i zevnitř osušit a opepřit. Do břišní dutiny dát trochu másla, svázat nohy.
2/ Kuře vložit do pekáčku prsíčky dolů a podlít vodou. Po kůži poklast…

Zobrazit více...

Kategorie