Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Zapékané francouzské brambory

Zapékané francouzské brambory

Potřebné ingredience

800g brambor, 300g uzeného masa (nebo libovější uzeniny jako je šunka, debrecínská pečeně apod.), 1 velká cibule, 2 vejce natvrdo, 2 syrová vejce, 100ml smetany s 10% tuku, sůl, pepř, olivový olej

Postup přípravy

1/ Dělám-li z uzeného masa, dám ho na 15-20 minut povařit, krásně se tím uvolňuje vůně.
2/ Troubu předehřát na 170°C.
3/ Brambory oloupat a nakrájet na hranolky. Ty nasypat…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový guláš paprikáš

Vepřový guláš paprikáš

Potřebné ingredience

750g vepřového masa (používám plecko), olej, 3 středně velké cibule, 1 velká červená kapie, 2 lžičky drceného kmínu, 2 lžíce sladké červené papriky, 2 lžíce rajského protlaku, sůl, pepř, trocha hladké mouky nebo střídka starého chleba na zahuštění

Postup přípravy

1/ Maso zbavit blan, kližek apod. a nakrájet na větší kostky (cca o hraně 2cm). Osolit a opepřit.
2/ Cibuli nakrájet nahrubo, papriku (kápii) na čtverečky o hraně asi 1cm.
3…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kostky (nebo plátky) na paprice

Vepřové kostky (nebo plátky) na paprice

Potřebné ingredience

1/2kg vepřového masa (používám obvykle plecko), 1 větší cibule, zhruba 3-4 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžička hladké mouky, zhruba 1 dcl smetany (10% - z nějakého důvodu je smetana do kávy o něco chutnější než smetana na vaření se stejnými procenty tuku), sůl, pepř, olej

Postup přípravy

1/ Maso nakrájet na kostky (nebo plátky), osolit, opepřit.
2/ Cibulku jemně pokrájet.
3/ V hrnci na plotně rozehřát olej a na něm osmahnout cibulku až dohněda.
4/ Přidat…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na houbách

Vepřové na houbách

Potřebné ingredience

4 plátky vepřového masa (používám plecko nebo kotletu), houby podle chuti (máte-li jen sušené, je dobré je cca hodinku předem namočit a před vařením zase zcedit), 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, 1 lžička mletého kmínu, 2 bobkové listy, 2 kuličky nového koření, olej

Postup přípravy

1/ Maso naklepat, osolit a opepřit. (Kotlety ještě po straně nařezávám, jsou-li s kostí, pak mírně uvolňuji maso od kosti.)
2/ Cibulku nakrájet nadrobno.
3/ V kastrolu na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové pečené na másle (extrémně jednoduchý recept)

Vepřové pečené na másle (extrémně jednoduchý recept)

Potřebné ingredience

0,5 kg vepřového masa vcelku (ideální je krkovice, lze i plecko - pokud drží v jednom kuse, teoreticky se dá použít i pečeně/kotleta bez kosti - ale je to prostě sušší maso), cca 25g másla (množství másla se neřídí ani tak velikostí kusu masa jako velikostí dna hrnce, ve kterém ho děláme => cílem je, aby se maso na másle "opálilo" a poté na dně zůstaly cca 2mm másla, na kterém se bude maso dodělávat), sůl

Postup přípravy

1/ Maso na povrchu nasolit.
2/ V hrnci rozpustit a rozpálit máslo, vložit do něj maso a osmahnout ze všech stran. (Nestačí jen nechat maso uzavřít, musí se opravdu ze všech…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
"Čínské" placičky

"Čínské" placičky

Potřebné ingredience

1/2kg libového vepřového (nebo tučnějšího kuřecího) masa, 3 cibule, 4 lžíce oleje, 4 lžíce bramborového nebo kukuřičného škrobu, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžička cukru (lepší je hnědý), 1 lžička kari koření, 1 lžíce sojové omáčky, 3 vejce, 1 lžička sladké papriky, trocha oleje na smažení

Postup přípravy

1/ Maso nakrájet na kostičky zhruba 1x1cm.
2/ Cibuli nakrájet na půlkolečka.
3/ Všechny ingredience promíchat v jedné míse a nechat přes noc odležet v lednici.
4/ Na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová pečínka v mléce

Vepřová pečínka v mléce

Potřebné ingredience

750 g až 1 kg vepřové pečeně, 2 cibule, 150-200 ml mléka, drcený kmín a sůl

Postup přípravy

1/ Maso (v celém kusu) osolit a posypat kmínem. Poté vložit do pekáčku, který se dá přiklopit, nebo do hrnce, který může i s poklicí do trouby.
2/ Troubu předehřát na 200°C.

Zobrazit více...

Kategorie