Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
Šťouchané brambory (základní varianta)

Šťouchané brambory (základní varianta)

Potřebné ingredience

1 kg brambor (typ B), mořská sůl a čerstvě mletý pepř, 1 lžíce másla, 1 velká cibule, 200 ml smetany

Postup přípravy

Šťouchané brambory jsou příloha nesmírně jednoduchá a přitom na talíři velmi efektní. Škoda ji opomíjet.

1/ Brambory oloupat, nakrájet na menší kusy a vařit v osolené vodě…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Výborné jemné bramboráky

Výborné jemné bramboráky

Potřebné ingredience

800 g brambor, 2 vejce, 4 lžíce hladké mouky nebo 4 lžíce dětské krupičky (případně 4 lžíce kombinace hladké mouky a dětské krupičky), 3 stroužky česneku, sůl a pepř, 1–2 hrstky sušené majoránky, trocha oleje na smažení

Postup přípravy

1/ Brambory oloupat a nastrouhat do mísy. Zbavit se přebytečné vody.
2/ Přidat vejce, mouku (případně dětskou krupičku), propasírovaný česnek a majoránku. Opepřit a osolit…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Potřebné ingredience

250g měkkého tvarohu, 1 vejce, asi 200g hrubé mouky, pár lžic mléka na případné nastavení těsta, špetka soli

Postup přípravy

1/ V míse utřít tvaroh s celým vejcem. Přidat špetku soli. Je-li tvaroh hodně tuhý, lze přidat pár lžic mléka.
2/ Postupně přidávat mouku, až vznikne vláčné těsto. To se…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Krupicové noky

Krupicové noky

Potřebné ingredience

250ml mléka, 40g másla, špetka soli, 110g hrubé krupice (+ trocha na pozdější obalení noků), 1 vejce

Postup přípravy

1/ Mléko a máslo dát do jednoho kastrolu a přivést téměř k varu. Potom osolit.
2/ Za stálého míchání přisypávat krupici a nechat houstnout. V konečné fázi bude těsto částečně…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Květákové placičky

Květákové placičky

Potřebné ingredience

1 celý květák, 1 vejce, 1 lžička soli na osolení vody a 1/2 lžičky soli do směsi, špetka muškátového květu, 5-6 hrstí strouhanky + trocha na obalení placiček, 1 mrkev, 1 stonek řapíkatého celeru, trocha sekané petrželky (nebo 1 lžička sušené), trocha olivového oleje, trocha oleje na smažení

Postup přípravy

1/ Z květáku odřezat listy a takovou část košťálu, jaká půjde. Omýt, a dát uvařit do osolené vody. (Vařit asi 20 minut košťálem dolů.)
2/ Uvařený květák nechat vychladnout a…

Zobrazit více...

Kategorie