Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
Fazolová polívčička s pohankou

Fazolová polívčička s pohankou

Potřebné ingredience

1/2 balíčku tmavých fazolí, 2 mrkve, pórek, hrst pohanky lámanky, 2 stroužky česneku, sůl, pepř

Postup přípravy

1. Fazole předem asi na 4 hodiny namočíme do studené vody.

2. V téže vodě je potom uvaříme doměkka. Přidáme nastrouhanou mrkev, pórek a pohanku. Osolíme a opepříme.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Delikatesní řízečky z panenky - jednoduché a móóóc dobré!!!

Delikatesní řízečky z panenky - jednoduché a móóóc…

Potřebné ingredience

400 g vepřové panenky, 200g tvrdého sýra, 3 lžíce hladké mouky, 1 vejce, 1 lžíce mléka, sůl, pepř, špetka kypřícího prášku do pečiva, olej na smažení

Postup přípravy

1. V misce smícháme mouku, vejce, mléko, sůl, pepř, kypř. prášek a směs důkladně promícháme. Tvrdý sýr nastrouháme nahrubo a přidáme do těstíčka. Vše opět promícháme, dokud se nám…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zapékaný květák s libečkem

Zapékaný květák s libečkem

Potřebné ingredience

1 menší květák, 6 větších brambor, hrst posekaného čerstvého libečku, 100g nivy, 4 vejce, 100g cihly, sůl, pepř, 3 stroužky česneku, oblíbená kořenící směs, nejlépe adžika, 1-2 rajčata, olej na vymaštění pekáčku

Postup přípravy

1. Květák rozdělíme na růžičky a povaříme. Do vymazaného pekáče klademe plátky brambor. Osolíme, opepříme a posypememe libečkem. Nemáme-li čerstvý libeček po ruce, můžeme ke…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
"Kotletky po debrecínsku" - vynikající dobrůtka!!!

"Kotletky po debrecínsku" - vynikající dobrůtka!!!

Potřebné ingredience

4 kotlety nebo libová krkovice, 1 větší cibule, 4 stroužky česneku, 2 sladkokyselé okurky, 1 čaj. lžička sladké papriky, 1 polévková lžíce kečupu, 1 pórek, pepř, sůl, olej, hladká mouka

Postup přípravy

1. Kotlety jemně naklepeme, posolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
2. Dáme je na rozpálený olej a po obou stranách opečeme. Osmažené kotlety vyjmeme na talíř a ve stejném…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře á la bažant

Kuře á la bažant

Potřebné ingredience

1 kuře, 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, 100g slaniny, 1 cibule, 1 lžička hladké mouky, lžíce koření Divočina ( nebo po půl lžičce pepře, nového koření, zrnek jalovce a kousek bobkového listu), sůl

Postup přípravy

Kuře osolíme (já použila kuřecí stehýnka), prsíčka a stehna protkneme částí slaniny, posypeme divokým kořením, dovnitř vložíme půlku cibule, když děláme stehna, tak potom vložíme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Citrónové řezy pro děti

Citrónové řezy pro děti

Potřebné ingredience

Na třené těsto: 200 g másla nebo margarínu, 200 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 4 vejce, 250 g polohrubé mouky, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, šťáva z 1 citronu Na náplň: 1 puding s vanilkovou příchutí, 40 g cukru krupice, 500 ml mléka, 500 ml šlehačky, 1 x Be Be sušenky Na polevu: 200 g cukru moučka, 2 polévkové lžíce vody, 3-4 polévkové lžíce citronové šťávy Na ozdobu: 2x gumové medvídky

Postup přípravy

1.Na třené těsto vyšleháme máslo nebo margarín pomocí el. ručního šlehače při nejvyšší rychlosti dohladka. Postupně přidáváme cukr a vanilinový cukr. Šleháme tak dlouho, dokud…

Zobrazit více...
DORTY
Šašek - dortík pro mého dvouletého syna

Šašek - dortík pro mého dvouletého syna

Potřebné ingredience

Karlovarské lázeňské oplatky (8ks), krém : 1 vanilkový pudink, 300 ml mléka, 1PL cukru, 1 máslo, 40 g moučkového cukru, 100 g marcipánové hmoty, 160g namletých ořechů.
Marcipán: 1 krabice sušeného polotučné mléka Laktino, 1 plechovka SALKA, 1/2 dcl vody, 1 lžička mandlového aroma, potravinářské barvy, Solamyl

Postup přípravy

Nechala jsem se inspirovat nepečeným korpusem z lázeňských karlovarských oplatek od paní Moniky Š (Karelia) ID 16322 a potahovací marcipánovou hmotou bez vážení od paní Olgy L. …

Zobrazit více...

Kategorie