Rychlá gulášovka z mletého masa
Potřebné ingredience
Ingredience: 300 g mletého masa, 1 cibule, 3 středně velké brambory, 60 g anglické slaniny, sůl, pepř, 2 lžičky sladké papriky (můžeme i trochu pálivé), 1 lžíce hladké mouky, masox (nebo vývar), 2-3 stroužky česneku, 2 lžíce celerové natě (petrželka, pažitka), majoránka
Postup přípravy
Postup přípravy: Do hrnce dáme osmahnout drobné kostičky slaniny, přidáme nasekanou cibuli, papriku, pepř, na kostky nakrájené brambory, mleté maso, sůl, utřený česnek a za…
Polévka z jarních cibulek-jemná
Potřebné ingredience
1 svazek jarních cibulek, 1 brambora na kostičky(nemusí být), jedna mrkev nakrájená na drobno(též nemusí být), kmín, pepř, 2 lžíce smetany(nebo dle chuti), kousek másla, masox (zeleninový či hovězí vývar) či domácí vývar
Postup přípravy
Cibulky nakrájíme na kolečka a dáme na rozehřáte máslo, přidáme kmín, pepř, osmahneme, přidáme brambory a mrkev(pokud dáváme) a zalijeme vývarem(cca 3/4 litru na toto množství),…
DROŽĎOVKA i pro ty, co nemusí droždí:-)
Potřebné ingredience
Ingredience: 1 balíček droždí, 1 cibule, kousek másla, 1 mrkev, 1 brambor, 1 petržel, sůl, 1 masox nebo vývar, 1/2 lžíčky bazalky, 1/2 lžičky saturejky, pepř
Postup přípravy
Postup přípravy: Na másle zpěníme cibulku, přidáme droždí a osmahneme dozlatova. Zalejeme 1,5 l vody nebo vývaru, přidáme nastrouhanou zeleninu, masox(když není vývar), 3 kuličky…
Jednoduchá krupičková polívčička
Potřebné ingredience
Ingredience: 1 velká mrkev, 1 petrželka, kousek celeru, asi 5-6 lžic krupice, kousek másla, sůl, 1 lžička kmínu, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, cca 1 l vody, 1 vejce, bylinky-petrželka, pažitka
Postup přípravy
Postup přípravy: Na másle zlehka orestujeme na hrubo nastrouhanou zeleninu (nebo na jemno-naše děti mají raději:-)), krupici a za stálého míchání ji trochu osmahneme, přidáme…
ROŠTĚNÁ NA CELERU
Potřebné ingredience
4 roštěnky (dělám i ze zadního na kousky) ,cibuli,půl celeru většího nebo jeden menší,sojová omáčka, olej,sůl, pepř,kmín,hl.mouka
Postup přípravy
Do kastrolu dáme na olej cibuli,orestujeme trochu do hněda,na ní dáme roštěnky (či kostky bez naklepání:-)),které jsme před tím trochu naklepali,osolili,opepřili a poprášili…
VEPŘOVÁ PANENKA VE SLANINĚ
Potřebné ingredience
Ingredience: vepřová panenka - ideální velikost 350-400 g, anglická slanina (tenké, podlouhlé plátky) 120-150 g, sůl, pepř, krystalový cukr, hořčice dijonského typu, tuk na vymazání formy
Postup přípravy
Postup přípravy: Plátky slaniny naskládám na prkýnko tak, aby se částečně překrývaly. Na ně kolmo položím pokud možno podlouhlý špalíček masa. Maso osolím, opepřím, potřu hořčicí…
PÉŘOVÁ BUCHTA
Potřebné ingredience
200g hl. mouky 200g mouč. cukru 1 prášek do pečiva 100 ml oleje 4 vejce 1 l mléka 2 kakaové (či vanilkové, karamelové) pudingy 2 zakysané smetany skořicový cukr
Postup přípravy
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, olej,vejce a nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech.Uvaříme pudingy v 1 l mléka a nalijeme na syrové těsto na plechu. Troubu máme na 200 st…
Řezy Raffaelo
Potřebné ingredience
Ingredience: 1 hrnek moučkového cukru, 2 celá vejce, 1 hrnek mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, 1/2 hrnku oleje, 1 prášek do pečiva Posyp: 1 hrnek strouhaného kokosu, 1/2 hrnku moučkového cukru, 1 šlehačka
Postup přípravy
Postup přípravy: Utřeme vejce s moučkovým cukrem, přidáme olej, polohrubou mouku, mléko a prášek do pečiva. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Smícháme cukr…