(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Rychlá gulášovka z mletého masa
Potřebné ingredience
Ingredience: 300 g mletého masa, 1 cibule, 3 středně velké brambory, 60 g anglické slaniny, sůl, pepř, 2 lžičky sladké papriky (můžeme i trochu pálivé), 1 lžíce hladké mouky, masox (nebo vývar), 2-3 stroužky česneku, 2 lžíce celerové natě (petrželka, pažitka), majoránka
Postup přípravy
Postup přípravy: Do hrnce dáme osmahnout drobné kostičky slaniny, přidáme nasekanou cibuli, papriku, pepř, na kostky nakrájené brambory, mleté maso, sůl, utřený česnek a za stálého míchání restujeme asi 6 minut. Pak zasypeme navršenou lžící mouky a necháme zasmahnout dohněda. Vše zalijeme dvěma litry horké vody, ochutíme solí (když dávám bujon není už třeba moc solit) a masoxem (vývarem) a povaříme asi 15 minut. Hotovou polévku zasypeme jemně sekanou celerovou natí (petrželkou, pažitkou-co máme k mání) a trochou majoránky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
magsan
(upraveno)
4. 8. 2011, 16:52
také spoustu let dělám gulášovku z mletého masa, ale nedávám slaninu a masox, ale ten já nepoužívám nikde

nahlásit

Paluna
(upraveno)
2. 6. 2011, 15:16
Přesně tento recept dělám a musím se přidat k veliké pochvale - polévka je famózní a všem moc chutná!!!


nahlásit

marcelau
(upraveno)
18. 5. 2011, 18:59
hmmmm, hned bych si dala, to bude dobrůtka

nahlásit