turecka polevka s knedlicky z mleteho masa

Potřebné ingredience
tak 200-250g mleteho masa (pouze hovezi,za zadnou cenu nesmi byt veprove,jinak bude polevka strasne mastna a nechutna.)z veproveho jsem zkousela,a bylo mi spatne.brambory,sul pepr,cervena paprika,citron.suseny pfefrmint,salca (paprikovy protlak),ryze.mrazena nebo cerstva petrzelka.
Postup přípravy
dale dame do misy mlete maso,trosinku salci,sul pepr,trosku ryze,podle oka,aby nam to drzelo hmotu,cerstvou nebo susenou petrzelku.a tvarujeme kulicky,ktere vhodime na plech kde mame hladkou mouku,kdyz mame hotovo,jenom s plechem zatrepeme,tim se nam kulicky obali v te mouce a hodime to do hrnce,nemichame tak deset minut,nechame to tak jak to je,aby se nam michanim knedlicky nerozpadli,michame az po nejaky chvili,uvarime tak hodinu na mirnem plameni a hotovo.popripade dochutime soli atd..
salca (paprikovy protlak,je husty ,da se poridit bud v nemecku v tureckych obchode,nebo ruskych,a nebo v cechach v nejakych specialnich obchodech musi byt taky.)staci se optat.hlavne musi byt husty.

na oleji osmahneme cerv.papriku a salcu

osmahneme tak minutku,dve,takhle to vypada.salca se nam cela nerozpusti,nevadi,pri vareni se rozpusti uplne

zalijeme vodou,pridame lzici pfefrmintu a zakapeme citronem,nebojte se citronu,ten tomu doda chut,klidne lzici citronu

pridame brambory a varime na mirnem plameni.mezitim pripravime kulicky z masa

do misky maso,ryzi,koreni,petrzelku,citron,pfefrmint,trocha salci a tvarujeme kulicky

kulicky vhazujeme do plechu s hladkou moukou

s plechem zatrepeme,a tim se nam kulicky obali v mouce a kdyz mame hotovo,dame do hrnce varit

tak a varime na mirnem ohni dokud nejsou brambory mekke a kulicky hotove.dochutime citronem a soli a hotovo.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé