(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
JARNÍ POLÉVKA S KNEDLÍČKY

Potřebné ingredience
kořenovou zeleninu, stačí po jednom kuse. cibulku, máslo --ramu, zeleninový bujon, sůl, polévkové koření
NA KNEDLÍČKY -- vejce, máslo, strouhanku
Postup přípravy
kořenovou zelininu očistíme a nastrouháme na hrubo., na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme strouhanou zeleninu, kterou krátce osmažíme, podlijeme vodou, přidáme bujon a chvilku. asi 20min.povaříme. mezitím si připravíme těsto na knedlíčky: rozklepneme vejce a přidáme dvě lžíce másla a strouhanku, tolik aby těsto mělo hustotu jako na jatrové knedlíčky. tvoříme malé kuličky --v poévce nabydou...a dáváme do hotové vařící se polévky, necháme povařit asi 5min, polévku pak ještě podle chuti dochutíme a posypeme zelenými bylinkami.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

jad
(upraveno)
16. 4. 2007, 15:12
Můžu se zeptat co je polévkové koření NA KNEDLÍČKY?


nahlásit

romar
(upraveno)
19. 4. 2007, 13:07
@jad
Jani, já myslím, že bylo myšleno, že do vývaru se dá polévkové koření a do knedlíčků se dává to, co je uvedeno za "NA KNEDLÍČKY"

nahlásit

Aja88
(upraveno)
16. 4. 2007, 12:10
Dneska jsem polévku vyzkoušela a je výtečná
.


nahlásit

DENVOZ
(upraveno)
22. 4. 2007, 11:11
@Aja88
MILÉ KUCHAŘINKY, KOŘENÍ SEM MYSLELA PODRAVKU, NEBO JINÉ PODOBNÉ , A MŮŽE SE TAKÉ PŘIDAT DO TĚCH KNEDLÍČKŮ TAK PŘEJI AŤ SE POVEDE A CHUTNÁ DENDA










nahlásit