Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
SLADKOKYSELÁ ČERVENÁ ŘEPA

SLADKOKYSELÁ ČERVENÁ ŘEPA

Potřebné ingredience

1,25kg červené řepy, 1,25kg bílého zelí, 3/4 l vody, 1/4l octa, 1 lžička kmínu, 2 lžičky soli, 250g cukru

Postup přípravy

Řepu uvaříme do měkka a vychladlou oloupeme. Zelí si nakrájíme na nudličky (může ho být i více) a dáme do hrnce, do kterého přidáme všechny ingredience (sůl, cukr, kmín, ocet a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
SLADKOKYSELÉ OKURKY

SLADKOKYSELÉ OKURKY

Potřebné ingredience

Na jednu sklenici: Okruky (omyté, očištěné), 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, 1 menší bobkový list, lžička hořčičného semínka, lžička soli, 6 sacharinů, 50ml octa, kopr, 5 koleček mrkve.

Postup přípravy

Do sklenic dáme okurky - do každé!!! sklenice (takové ty běžné, jak se v nich i okurky prodávají - mají asi půl litru obsahu) dáme koření dle přísad. Dolijeme vodou, aby byly…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
DOMÁCÍ KEČUP

DOMÁCÍ KEČUP

Potřebné ingredience

3KG rajčat, 250g jablek, 250g cibule, 1 a půl lžíce soli, 150g cukru, lžička skořice, 10 hřebíčků, lžíce sladké papriky, 3 lžece octa

Postup přípravy

Už jsem měla dost všech kupovaných kečupů a tak jsem si řekla, proč to nezkusit jako moje babička.

Rajčata, cibuli a jablka pokrájím a vložím do velikého hrnce. Nepodlívám…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ZELENINOVÁ SMĚS, ČALAMÁDA S HOUBAMI

ZELENINOVÁ SMĚS, ČALAMÁDA S HOUBAMI

Potřebné ingredience

Jakákoliv zelenina - květák, papriky, mrkev, kedluben apod, houby, Deko, ocet, cukr

Postup přípravy

Houby si předem povařím, jak začne var, stáhnu je, aby nebyly moc rozměklé, procedím a dám do lavoru. Na kostky si nakrájím zeleninu a pořádně promíchám. Dle návodu na Deku…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
TŘEŠŇOVÝ KOMPOT

TŘEŠŇOVÝ KOMPOT

Potřebné ingredience

UMYTÉ A PROBRANÉ TŘEŠNĚ, CUKR KRYSTAL, VODA

Postup přípravy

Třešně nandáme do řádně omytých sklenic. Do každé sklenice dáme tři lžíce krystalu, zelijeme vodou tak, aby třešně byly ponořené. Důkladně zavíčkujeme a dáme do vody - při prvních…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
TŘEŠŇOVÝ DŽEM

TŘEŠŇOVÝ DŽEM

Potřebné ingredience

1KG třešní, lžíce kyseliny citronové, želírovací přípravek 1:1, 600g cukru

Postup přípravy

polovinu třešní jsem odšťavila a polovinu vypeckovala. To vše jsem dala do kastrolu a přivedla k varu. Prudce jsem vařila 15 - 20 minut. Poté jsem přidala polovinu cukru a do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
MERUŇKOVÁ MARMELÁDA

MERUŇKOVÁ MARMELÁDA

Potřebné ingredience

500g meruňek, 600g krystalu, želírovací přípravek 1:1, kyselina askorbová 1/2 lžíce, protiplísňový přípravek

Postup přípravy

Meruňky jsem si namlela na masovém strojku, to vše jsem dala do kastrolu a mírně podlila vodou. Přivedla k varu. Prudce jsem vařila 15 - 20 minut. Poté jsem přidala polovinu cukru…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
MALINOVÁ MARMELÁDA

MALINOVÁ MARMELÁDA

Potřebné ingredience

1KG zralých malin, 1kg krystalu, 1 želírovací přípravek 1:1, 1 lžíce kyseliny askorbové, možno i přípravek proti plísním

Postup přípravy

Maliny jsem si namlela na masovém strojku, to vše jsem dala do kastrolu a přivedla k varu. Prudce jsem vařila 15 - 20 minut. Poté jsem přidala polovinu cukru a do druhé poloviny…

Zobrazit více...

Kategorie