Zobrazit přihlášovací formulář
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Focaccia z žitné mouky se sýrem a hermelínem

Focaccia z žitné mouky se sýrem a hermelínem

Potřebné ingredience

300ml teplé vody, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžička cukru, 500g žitné mouky, 1,5 lžičky soli, sušené droží nebo půl kostičky čerstvého, program TĚSTO

Postup přípravy

Vykynuté těsto rozdělte na přibližně dvě stejné části a jednu z nich vyválejte. Vyválené těsto dejte na plech vystlaný pečícím papírem a poklaďte jej kousky sýrů. Překryjte druhou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Croissanty s nutelou a lodičky s marmoškou

Croissanty s nutelou a lodičky s marmoškou

Potřebné ingredience

100 g másla, 1.5 lžíce polévková rovná krystal. cukru, 1 vejce, 25g droždí, 100ml mléka, 500g hl. mouky, 1 špetka soli, 1 vejce na potření

Postup přípravy

V míse utřeme máslo, cukr a 1 vejce do lehké pěny. Do druhé mísy rozdrobíme droždí, které zalijeme vlahým mlékem a necháme vzejít kvásek. Kvásek poté nalijeme do vaječné pěny a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynutý knedlík

Kynutý knedlík

Potřebné ingredience

300 ml mléka, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 1 vejce, 500 g polohrubé mouky, kvasnice, 2 starší rohlíky nakrájené na kostky

Postup přípravy

Domácí pekárnu nastavíme na program těsto. Dále nalijeme do pekárny mléko a rozklepneme do něj celé vejce. Nasypeme polovinu mouky, přidáme nakrájené rohlíky a dosypeme zbytek…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Focaccia

Focaccia

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky (já dala místo hladké žitnou), 1/2 droždí, 1 lžíce soli, 400 ml vlažné vody, olivový olej

Postup přípravy

Mouku, droždí, sůl a vodu naliju do pekárny a nechám umíchat a vykynout. Troubu předehřeji na 250 stupňů a z těsta udělám dvě placky na plech vyložené papírem. Olivový olej si…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Domácí žitný kvásek

Domácí žitný kvásek

Potřebné ingredience

žitnou mouku, vodu

Postup přípravy

3-4 lžíce žitné mouky rozmícháte s vlažnou vodou ve větší nádobě na řídké těstíčko, asi jako na palačinky. Přikryjete utěrkou a dáte na teplejší místo (stačí pokojová teplota). 2…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Čokoládové muffiny

Čokoládové muffiny

Potřebné ingredience

375 polohrubé mouky, čajová lžička, kypřícího prášku, 200 g cukru, 50 g kakaa, 90 g másla, 1 vejce, 1 malý bílý jogurt, 1 vanilkový cukr, 100 ml mléka, 1 čokoláda hořká nebo na vaření máslo na vymazání, mouka na vysypání

Postup přípravy

Máslo smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a vejcem. K tomu pak přidáme jogurt a mléko. Mouku smícháme s kypřícím práškem a kakaem. Vše přidáme k první směsi. Do těsta přidáme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mazanec

Mazanec

Potřebné ingredience

750 g polohrubé mouky, 165 g másla, 150 g moučkového cukru, 4 žloutky, 45 g kvasnic, 250 ml mléka, 60 g mandlí, 60 g ořechů, kůra z 1 citronu, 1 vanilkový cukr, 1 lžička soli, 1 vejce na potření

Postup přípravy

Ze lžičky cukru, části mléka, které jste si ohřáli, a kvasnic nechte na teplém místě vzejít kvásek. Ve zbytku mléka rozpusťte sůl. V misce utřete cukr, žloutky, vanilkový cukr a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Estonský kringel

Estonský kringel

Potřebné ingredience

250 ml mléka, 2 žloutky, 50 g rozpuštěného másla, 1 lžíce cukru, 1 lžička soli, 600 g hladké mouky, 40 g čerstvého droždí NÁPLŇ - 10 lžic cukru krupice, 3 lžičky skořice, 100 g změklého másla

Postup přípravy

Z uvedených surovin zpracujeme těsto, ručně nebo v pekárně, a necháme nakynout.
Cukr smícháme se skořicí.
Nakynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou polovinu rozválíme na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Banánové muffiny

Banánové muffiny

Potřebné ingredience

150 g mouky, 1 vejce, 1 prášek do pečiva, 120 g cukru, 80 ml oleje, 1-2 banány, tabulka bílé čokolády, vanilkový extrakt(nemusí být), barevné zdobení na cukroví

Postup přípravy

Mouku, prášek do pečiva, cukr a rozmačkané banány smícháme s olejem, vanilkou a vejcem. Směs nalijeme do formy na muffiny a pečeme do zlatova asi 20 minut při 180 stupních, ale…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pudinková buchta

Pudinková buchta

Potřebné ingredience

20 dkg krystalového cukru, 4 žloutky, 4 bílky na sníh, 1 vanilkový cukr, 1dcl oleje, 1dcl vody, 20dkg hladké mouky, 1 kypřící prášek PUDINK - 2 sáčky vanilkového pudinku, 3/4l mléka, 60-80g cukru POLEVA - 3 kelímky zakysané smetany, 3 lžíce moučkového cukru, skořice, ořechy, granko

Postup přípravy

Cukr, žloutky a vanilkový cukr vyšleháme do pěny, pak přidáme olej, vodu, hl.mouku, kypřící prášek a opět vyšleháme, nakonec přidáme sníh a vylijeme na vysypaný a vymazaný středně…

Zobrazit více...

Kategorie